Felsökning av en Automotive Relay

Användningen av reläer i en bil är att hålla hög strömstyrka kablar under huven istället i kabinen på fordonet. Resonemanget är att höga strömstyrka ledningar som används för strålkastarna, fläktar, luftkonditionering och starter utgör en risk för brand om de blir kortslutna. Det är säkrare att hålla hög strömstyrka ledningar utanför stugan där det finns mindre brännbart material, såsom mattor och klädsel. Låg spänning strömstyrka trådar från stugan aktiverar dessa reläer. Saker du behöver
Volt /Ohmmeter
Kort bygel med krokodilklämma slutar
Visa fler instruktioner
1

bort den misstänkte reläet. Det kommer att finnas minst fyra terminaler på reläet. Två av anslutningarna är dedikerade till objektet det fungerar. Direkt batteri (B +) är ständigt närvarande i en terminal. Den andra terminalen är strömkabeln till objektet används. Den tredje terminalen är den omkopplade kraftanslutningarna. Denna terminal får sin ström från en strömbrytare på instrumentbrädan eller tändningsnyckeln. Den fjärde terminalen är en grund. Vissa reläer har mer än fyra terminaler, vilket bara innebär att de har flera kopplade terminaler. Dessa har flera sätt att aktivera reläet. Använd voltmeter uttaget utryms av reläet för en av de fyra terminalerna ha makt kontinuerligt.
2

Vrid tändningsnyckeln till körläget. Om det finns en annan switch (t.ex. strömbrytare för belysningen) slå på den. Kontrollera igen reläplinten för en andra terminal för att ha makt. Detta är den bytte terminal.
3

Vrid voltmetern till ohm. Kontrollera de senaste två terminaler för en som är en grund. Den jordade terminalen kommer att visa ett nummer, som är ohm av motstånd. Om ohmmetern visar en en eller inte reagerar, det inte finns kontinuitet och att särskild terminalen inte marken. Motsatsen terminalen kommer att vara ledningen till objektet manövreras.
4

Hoppa terminalen som visade kontinuerlig effekt till terminalen till objektet manövreras. Montera den ena änden av bygeln i den kontinuerliga strömmen terminalen. Ta den andra änden och kortfattat beröra den andra terminalen för att se objektet funktionerna. Om det inte fungerar bör bytas ut.
5

Håll reläet i samma position som när den togs bort och hoppa effektmosfetbrytaren terminalen och marken terminalen. För att göra detta, ta en bygel från batteriet positiva till den switchade uttaget på reläet. Haka krokodilklämman till jordanslutningen på reläet och kort beröra en bra grund. Varje gång det är jordad det ska klicka när den är aktiverad. Det kan också kännas mellan fingrarna när det aktiveras. Anslut voltmetern mellan de andra två terminalerna och när plint är jordad, bör spänningen visar på voltmetern indikerar en sluten krets. När marken avlägsnas spänningen försvinner på voltmetern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64226.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.