Symtom på en dålig Serpentine Belt

En modern bil är full av prylar och delar som har hjälpt konvertera bilar från horseless vagnar från förr till det datoriserade kör maskiner som många av oss köper idag. En av de viktigaste delarna av en modern bil är robust men ändå brytbara serpentin bälte, som driver motorn remskivor, generatorn, servostyrning och luftkonditionering, bland andra system i vissa modeller. Den serpentin bälte löper genom dessa motor fungerar, och kan pågå upp till 150.000 miles i den genomsnittliga bilen, om den behandlas på rätt sätt. Vissa biltillverkare garantera sina slingrande band för livet av bilen. Ändå bilägare finner regelbundet de måste byta remmen för att fortsätta köra sina bilar. Denna artikel kommer att diskutera några av de visuella och auditiva ledtrådar som en serpentin bälte behöver bytas ut. Ålder

Moderna serpentin bälten är tillverkade av EPDM (etylen propelen dyeen monomer), som varar hela fordonets livslängd. Dock kommer äldre modeller inte har denna typ av bälte, och att bilister med sen modellbilar ska börja leta efter tecken på att bandet har nått slutet av sin livslängd när bilen korsar 100.000 mil markör.


"Squealing" Sound

första symtomet du kan höra när din serpentin bälte är sliten eller sprucken är en bullrig gnälla eller skrika. Det kan endast ske under några minuter i taget i början, men kommer att växa i volym och irritation när du kör. Tidningen Popular Mechanics kallar ljudet "skrikande", och säger att det kan variera i volym från mycket mjukt till oerhört högt. Detta ljud innebär att remmen glider av sin förutbestämda bana på grund av slitage, samt att bandet kommer att behöva bytas ut.

Watch för att se om ljudet uppstår eller crescendos endast när bilen accelererar eller när motorn startar kall. Detta är också ett tecken på en halka bälte.
Andra ljud

ett knastrande ljud från under huven förmodligen innebär att en av motorns remskivor tillbehörsdrivningens är dåligt, ett surrande eller gnisslande ljud kan betyda ett defekt lager,. och rytmiska ljud kan betyda att bandet har betydande strukturella brister i ett eller två ställen

Eftersom bandet löper genom många motorsystem, bullret kan vara svårt att isolera och kan ibland låta som andra delar av motorn har misslyckats.
visuella ledtrådar

Enligt Popular Mechanics, nötning och sprickbildning av bandet kan vara ses tidigt med hjälp av en ficklampa och en tand spegel.

En serpentin bälte i mycket dåligt skick kommer att ha synliga cording och Ribbing. Om du ser detta, överväga att anlita en bärgningsbil! Oljebyte företag kommer att rekommendera en ändring av serpentin bälte om det finns "mer än tre sprickor per tum i den räfflade delen av bandet," eller bandet har sprickor "som penetrerar mer än halvvägs genom tjockleken av bandet."

Varje bälte som ser ut som det kan ha "bitar" i det eller som inte har samma diameter och tjocklek hela ska genast bytas ut.
Lösningar

Ändra en serpentin bälte, tack och lov, inte är en fruktansvärt svår uppgift, men det kräver några specialkunskaper. Hem mekanik kan köpa varor från sina återförsäljare eller från bildelar butiker, och kan ändra sina bälten hemma med kunskap om strukturen i motorn, timing tång redskap och en linjal.

Oerfarna eller okvalificerade bilägare kan få sina bilar till sina återförsäljare, till en kvalificerad mekaniker, eller till en olja-förändring möjlighet att få sin serpentin bälte förändrats. Vissa nyare bilmodeller har också Schema och intrikata datordelar som behöver en professionell mekaniker hand, kontakta din lokala bilhandlare om du har några frågor Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64225.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.