Hur berätta om chockerna går dåligt

Stötar är utformade för att framkalla resistens mot kroppens rörelse hos fordonet , vilket resulterar i en dämpande effekt på en ojämn yta . De har ingen effekt på fordonets höjd . Stötar är fyllda med hydraulvätska och kväve i stället för luft. Storleken och typen av öppningar tryckavlastande avgöra hur väl chocken fungerar . Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Testa dämpning eller studsade förmåga chocker genom att gunga framför fordonet upp och ner , så att den kan återhämta . Bra chocker bör stanna fordonet från att studsa på den första studsen . Resistens skall kännas när man trycker ned på framsidan. Detta är en enkel och exakt test . Gör samma sak för den bakre delen av fordonet. Stå eller knäböja på stötfångaren för att få det gungande , och sedan kliva av och titta på antalet returer .
2

Testa chocker genom att köra över en ojämn yta . Det borde inte vara något studsande . Återhämtning från en studs som orsakas av en ojämn yta bör vara omedelbar .
3

Lyft bilen och sänk ner den på pallbockar . Inspektera stötar underifrån . Leta efter oljeläckage från runt armen , vilket indikerar en misslyckad tätning . Titta efter skador , röta , och spruckna eller saknas bussningar . Om någon av dessa är uppenbara , ersätta chocker .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65899.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.