Felsökning av en Honda CRV With No Spark

Honda CRV använder en fördelarlocket och rotor montering för att leverera ström till tändstiften för att antända bränslet. En motor behöver tre saker för att köra: bränsle, gnista och kompression. För bränsle, innebär det en ordentlig luft-bränsleblandningen. För CRV, är detta 14,7 delar luft till en del bensin. Komprimering avser komprimering inne i motorns cylindrar. Om det finns en läcka i motorblocket där luft kan strömma ut, då blir det en förlust av kompression. Spark avser den elektriska gnista genereras av distributören systemet. När du inte får gnista på din CRV, måste du felsöka problemet. Saker du behöver Flighter Long skruvmejsel
Tändstiftshylsa
Hylsnyckel
Socket förlängning
Visa fler instruktioner
1

bort tändkablarna genom att dra dem upp ur den övre delen av motorn. Du kan behöva vicka dem från sida till sida lite, men de bör dra rakt upp ur toppen av motorn.
2

Ta bort tändstiften. Fäst tändstiftshylsa till förlängning och sänk den till varje tändstift väl. Ta upp på tändstiftet och vrid uttaget och kontakten moturs med en hylsnyckel.
3

Dra varje tändstift ur sin tändstift väl tillsammans med tändstiftet uttaget.

4

Dra tändstiftet ur tändstiftet uttaget och sätt i kontakten i den öppna änden av tändkabeln med elektroden på tändstiftet utåt. Gör detta för alla tändstiften. Sätt varje kontakt i respektive tändkabeln med elektroden vänd utåt.
5

Dra runt motorn och ha en medhjälpare kontrollera för en solid blå båge mellan elektroderna på tändstiften. Om det finns en solid blå båge på varje plugg, så har du ingen gnista frågor. Om det inte finns någon gnista, ta sedan bort tändstiften från tändkablarna.
6

in en lång skruvmejsel i den öppna änden av tändstiftet. Placera skruvmejseln ner bredvid en metall skruv på motorn. Dra runt motorn igen och ha en medhjälpare kontrollera att gnista. Om det finns en gnista, tändstiften är dåliga. Om det inte finns någon gnista, dra tändkablarna från slutet av distributören. De borde dra rätt av distributören.
7

Placera metalldelen på skruvmejseln intill elektroderna på distributören. Starta motorn på nytt. Om det inte finns någon gnista, då problemet är med distributören. Om det finns gnista, men det fanns ingen gnista under tändkabeln kontrollen, då problemet kan vara tändstiftet trådarna. Tändstiften själva --- om det inte finns korrosion eller synliga skador på elektroderna, eller pluggar har över 30.000 miles --- sannolikt inte problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64444.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.