Vilka är de tecken på en sviktande Automatisk växellåda?

Byta växellåda är en dyr reparation som de flesta människor vill förhindra om möjligt. Genom att erkänna tecken på en automatisk växellåda misslyckande, kanske du kan fixa det och undvika en kostsam ersättare. Om du märker något av tecknen nedan, bör du ha din bil checkat ut. Växling
p Om ditt fordon inte går in i växeln när du flytta den till enheten eller om det tar några sekunder att koppla in, kan du ha problem med sändningen. Det kan emellertid också vara ett problem med kopplingen kabeln som går från transmissionen till styrningen. Om den inte är korrekt inställd, kan du ha skiftande problem som inte är relaterade till överföring problem, enligt CarTalk.com.
Slipping

Slipping händer när en sändning har problem med att ändra mellan växlarna. Du kan höra en racing motorljudet varvar men inte känner fordonet rör sig framåt. Det innebär att din överföring inte är engagerande och är en varningssignal om att det skulle kunna misslyckas.
Noise
p Om du hör något nytt, onormala ljud medan fordonet håller på att flyttas, kan detta vara den överföring. Till exempel, ibland kan du berätta när din automatlåda förskjuts genom att titta på din RPM nivån på varvräknaren. Om bullret tycks sammanfalla med växling, har en mekaniker kontrollera din sändning. Addera Läckor

Kontrollera marken under bilen efter läckande vätska. Vätska läcka bör kontrolleras, men särskilt om du misstänker att det är växellådsolja. Om du förlorar denna vätska, transmissionsorgan inte smörjas och kommer att bryta ner snabbt. Enligt AAMCO, hjälper vätskan också hålla överföringen cool, så läcker kan orsaka överhettning.
Check Engine Light

När din "check engine" lampan tänds, Du bör alltid ha en mekaniker kontrollera din bil. Ljuset kan signalera något mindre som ett tanklock som inte är tät nog, men det kan också indikera ett stort problem, inklusive överföring.
Movement
p Om motorn startar normalt, men när du lägger i drive det inte rör sig, kan din överföring vara att skylla. Du måste ha bilen till din mekaniker. Detta är ett tydligt tecken på överföring misslyckas och kommer sannolikt att kräva omfattande reparation eller utbyte. Det är mindre kostsamt att förhindra en överföring problem än det är
Förebyggande /Lösning

att reparera, renovera eller byta överföringen. Regelbundet underhåll är nyckeln. Kontrollera bilens instruktionsbok för att se hur ofta din transmissionsolja bör ändras. Vätska ska vara röd i färgen. Om det ser brun eller luktar smutsig, ska det ändras. Växla aldrig ett fordon i rörelse i parken. Detta kan skada de rörliga delarna i din sändning. Överhettning din sändning kan orsaka fel - till exempel om du bogserar en tung belastning. Små överföring problem, om det upptäcks tidigt, är billigare att åtgärda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64006.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.