1990 Chevy Z24 Kommer inte starta om efter avstängning När Varm

The Z24, en högpresterande version av Chevy Cavalier, togs fram för att konkurrera med Honda Civic Si. Den Z24 misslyckades på grund av dålig prestanda och tillförlitlighet. Den överhettade lätt och den automatiska växellådan skulle tugga upp sina egna redskap. Om din Chevy Cavalier Z24 inte startas om efter en varm avställning, då kylaren kan skadas eller packningarna kan ha gått dåligt. I båda fallen kan reparationerna kosta mer än bilen är värd. Instruktioner
1

Öppna huven på Chevy Cavalier Z24 genom att dra huven-spärren under rattstången. Prop huven upp med prop pinne och inspektera kylaren. Radiatorn har en serie fenor längs fronten att bidra till att skingra värme. Om skräp har fastnat i fenorna, eller om fenorna är böjda och brutna, kommer radiatorn fungerar inte så effektivt. Ta bort eventuellt skräp och försöker starta bilen. Om radiatorn är skadad, så det behöver bytas.
2

Titta på sidorna av motorn och längs kylmedelsledningarna för eventuella läckor. Om ditt kylsystem läcker, då det inte kommer fungera så bra, speciellt när det är varmt. Titta på raderna för några tårar eller nedskärningar, och se till att de sitter jäms på sina anslutningar. Om motorn packningen har gått dåligt och läcker, då blir det rännilar av vätska på sidan av motorn. Om packningen är dålig vätskan blir brun (motorolja blandas med kylvätska). Om vätskan är klar eller blå, då är det bara en läckande kylvätskeröret någon annanstans.
3

Kontrollera nivåerna kylarvätska genom att inspektera behållaren i den bakre delen av motorrummet. Om plasttank är tom måste du lägga in mer vätska. Om du har kört bilen utan kylarvätska för mer än en dag, kan motorn förstörs och måste ersättas. Den utbytesmotor troligen kommer att kosta mer än bilen, så anser förkasta den och köpa en ny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67893.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.