Servostyrning Issues

Servostyrning låter dig manövrera din bil enkelt in och ut i trafiken. Utan servostyrning, skulle knepig att vrida ratten bli enorma, eftersom det tryck som krävs för att vända den kuggstångsdrivna och fjädring skulle beskatta beefiest av lastbilschaufförer. I själva verket skulle du hitta styra ett konventionellt fordon nästan omöjligt utan servostyrning. Lyckligtvis kommer servostyrning ger ut varningssignaler om att de har problem och kommer att skicka ut ljud som ett rop eller skrik, till skillnad från någon annan komponent. Servostyrning Oljud

När servostyrning börjar misslyckas, kan de ge ut en högfrekvent skrika, skrika eller skrika. En dålig drivande styrenhet vid tomgång kan göra hoppet ratten eller glida i händerna och avger högljudda kvittrande ljud. Var uppmärksam på dessa avslöjande ljud --- de kommer att varna dig omedelbart till ett problem med servopumpen.
Belt Problem
p Om bältet servostyrning underklänningar, varningsskylten kommer att bestå av en prat filt upp genom ratten när du försöker stänga av fordonet, tillsammans med den välbekanta skrikande ljud. Servostyrning bälten kan se bra på utsidan eller ens visas tight medan slitage eller sprickbildning uppstår på insidan där de rider i servostyrning eller vevaxelremskiva spår. Byt ut spruckna eller torra remmar. Saknade bälten orsakar noll makt bistå och kan göra det omöjligt att vända bilen. Oljeindränkta bälten kan halka och bränna, avger en frän, tjärliknande lukt och orsakar ratten för att halka.
Låg och kontaminerade servostyrningsvätska

Låg eller ingen servostyrning vätska i reservoaren kommer att hålla servopumpen från att skicka högtrycksfluid till kuggstångsstyrning. Oljud kommer att följa frånvaron av vätska, eller en låg nivå, genom att låta som en konstant hum, tillsammans med hård vrida och ratt slirning. Toppa vätskenivån vid den föreskrivna "FULL"-märket som visas på den lilla oljestickan.

Dirty styrservoolja kommer att se ut lera, eller ibland likna en skummig milkshake fylld med brunt eller gult skum. Förorenad styrservoolja har förlorat sin förmåga att resa smidigt genom slangarna och linjer. Det vanligaste symtomet är en gnäll eller hum kommer från servopumpen. Botemedlet innebär en fullständig vätskespolning av pump och ledningar.
Slangläckage

högt tryck som förbinder pumpen till styrväxeln karakteristiskt misslyckas först vid dess anslutningar, eller slangen kan dela någonstans längs dess längd. På grund av höga temperaturer i motorrummet kan gummislangar torka ut och spricka och att spilla vätska. Inspektera alla linjer för några tecken på läckor, oavsett om de verkar mindre eller inte. En fet känsla eller en våt punkter utseende till en eventuell läcka.
Pump Läckor

servopumpen kommer rutinmässigt läcka vid främre tätningen precis bakom remskivan. Det kan orsaka att vätska servostyrning att droppa på bandet, vilket kommer att få den att glida och bränna. Du kan byta makt sälar servopump, men det här projektet vanligtvis innebär en komplett pump ombyggnad. Ibland tillägg av ett balsam och en ny vätska förändring kan mjuka upp tätningen så det tätar igen, men denna lösning endast fungerar som en tillfällig lösning på ett problem som kommer att dyka upp igen.
Pump mekaniska fel

Alla vinglar av servostyrning remskiva indikerar dåliga axellagringen. Dåliga lager i pumpen kommer att meddela sig med ett morrande ljud, eller en kontinuerlig lågfrekvent knackar, brukar åtföljas av en uppenbar läcka, eftersom tätningarna ska ha blivit förvrängd av sådant stort spel.

En smutsig eller misslyckas tryckregulator inuti pumpen kommer att minska det höga trycket som behövs för att driva systemet servostyrning. Du kan hitta denna underlåtenhet är svårare att diagnostisera, men du kan hitta den genom en process för eliminering efter kontroll alla andra möjliga symptom. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65555.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.