Hur du kontrollerar om du har slitna CV Boots

CV lederna fungerar som universella kullager som överför motorns vridmoment till hjulen, ger den nödvändiga drivkraften. Två drivaxlar innehåller en inre och yttre drivknut, som överför rotationskraft till hjulen, samtidigt som man tillåter viss vertikal flex. CV stövlar, permanent förseglade, innehålla specialfett som håller lederna ständigt smörjas. Om gummistövlar slitage eller koppla, kan de CV lederna köras torr och misslyckas. Slitna CV stövlar avger några hörbara och visuella varningssignaler som kan diagnostiseras genom den genomsnittliga fordonets ägare. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack
Jack står
Shop ljus
Ägarens reparationshandbok
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner

1

Kör bilen i låga hastigheter i ett område där du kan göra flera täta höger och vänster varv, t.ex. en parkeringsplats. Rulla ner de främre fönstren och lyssna efter eventuella klicka, popping eller dunkande ljud som kommer fram i fordonet under chassit. Om du hör sådana ljud, stoppa fordonet och lägga den i omvänt.
2

Vrid ratten hårt över till ena sidan och hålla den där. Accelerera fordonet sakta, kör baklänges i en tät cirkel. Om du klickar, popping eller bultande blir högre, bekräftar en axel eller drivknut problem. De ljud indikerar torrt och bär drivknutar. Från en stående start, accelerera fordonet och känsla för en rysning eller lyssna efter någon clunk. En clunk samtidigt påskynda och bromsa kunde peka på en torr och sliten drivknut.
3

Lossa muttrarna på båda framhjulen med ett däck järn, men låt hjulen bifogas. Höj fordonets front med en domkraft och set två pallbockar under ramen. Avsluta skruva åt muttrarna med däck järn och dra hjulen fria
4

Skjut under fordonet och lysa en butik ljus på de inre och yttre CV boots -. De ser ut som gummi dragspel. Kontrollera varje uppstart mycket noga för spottar, tårar, uppblåsthet, sprickor eller en frikoppling på låsringen klämmorna.
5

Titta på undersidan av chassit delar och på den inre delen av varje fälg för tecken på slung fett. Grease slängd vid hög hastighet, på grund av en reva i bagageutrymmet, kommer att se ut mörkgrå eller svart spindelnät-liknande streck över ramen. Känn streck med fingrarna för att bekräfta att fett är närvarande.
6

försiktigt palpera gummistövlar med fingrarna, trycka dem inåt mot leden. En känga som kollapsar lätt mot ren metall, tyder på en brist på fett inne i stöveln. Om boot känns ovanligt spröd, betyder det att gummit strukturen av stöveln har förlorat sin elasticitet och bör bytas ut. Kontrollera de andra stövlar på framaxeln på samma sätt.
7

Använd en skruvmejsel eller sockel för att ta bort låsringen klämman på en misstänkt CV boot. Se din reparationshandbok för att se till att detta förfarande kan utföras. Dra boot tillbaka en tum eller så och sondera fingret inne för att plocka upp ett prov av fett. Fett som har en grynig eller knaprig känsla, indikerar en paus i kåptätningen, vilket har gjort smuts och föroreningar att tränga in i skarven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67042.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.