Har ABS Påverkar Cycle OBD Drive

Saker brukade vara så enkelt;? Motorer var det som gjorde att bilen går, och bromsar var det som gjorde dem sluta. Nu, i denna tid av datorstyrning och cross-systemets nätverk, det är helt rimligt att undra om ett system kan påverka andra. Även om det i allmänhet inte är fallet, kan du bli förvånad över hur smarta och kooperativa moderna chassi-och motor-styrning datorer blir. Motorstyrning Grunderna

bilens dator kontroller är i grunden ett system som övervakar vad som går in i motorn och vad som kommer ut, sedan subtraherar skillnaden att räkna ut vad som händer på insidan. Använda denna information, bestämmer datorn hur mycket bränsle det ska injicera och graden av tidsanpassningsförskottet eller fördröja den ska använda för att hålla saker igång på en stadig jämvikt. Datorn använder ett antal multi-faktor algoritmer som mekaniker kan ladda ner och se så tredimensionella "kartor." Datorn använder flera olika kartor att skräddarsy bränsleinsprutning och tändning kontroll för att anpassa sig till ständigt föränderliga inre och yttre förhållanden.
ABS kontroll Grunderna

låsningsfria bromsar har funnits under lång tid, och grunderna har egentligen inte förändrats mycket under den tiden. Moderna ABS-system använder en magnetisk hjulhastighetsgivare på varje hjul för att räkna ut hur snabbt varje hjul snurrar i förhållande till en annan. Över eller under en viss tröskel, om datorn bestämmer att en hjulet snurrar betydligt långsammare än en annan, då den antar att hjulet har låst och släpper bromstrycket till den. En vätsketryck ackumulator levererar snabba skurar av tryck till hjul som snurrar för fort, eller att åter tillföra tryck till ett hjul som tidigare släppts.
Normal ABS och OBD datorinteraktion

I en vanlig bil, motorstyrningen och ABS-systemen är helt skilda enheter, varken vet eller bryr sig om att den andre ens existerar. Den traditionella metoden har varit att använda en dator för att styra motorn - och ibland transmission - och en annan för att kontrollera ABS-systemet. Den enda gången dessa datorer även komma i kontakt är i kretskortet som ger ström till båda eller bakom instrumentbrädan där avläsningar är. Så, nej - i de flesta bilar kan ABS-systemet inte och kommer inte att påverka motorns programmering karta eller omborddiagnos körcykel
Special Cases

. ovan är sant för de flesta bilar, särskilt äldre sådana, men datornätverk, antispinn, stabilitetskontroll och datorstyrda differentialer kan kasta en betydande käpp i just den teorin. Alla dessa system använder ABS-systemets wheel-speed sensorer för inmatning, och alla kan vara uppkopplade med motorns styrdator. Traditionella traction styrsystem används input från de drivna hjulen system hjul leveransvillkor för att bestämma om hjulen snurrade, om det upptäcks spinning, skulle antispinnsystemet fysiskt stänga gasspjället med ett servo. Nu, däremot, TC och SC är lika sannolikt att styra slirningen genom att fördröja tändinställningen, vilket säkerligen påverkar cykeln OBD-enheten. Med datornätverk, kan tillverkarna omprogrammera motorn att göra nästan vad som helst i farten, inklusive ökning eller minskning motorbromsning att bistå ABS-systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68400.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.