Hur man diagnostiserar en dålig värmeelement

Värmare kärnor använder spillvärme från motorns kylsystem för att värma luften i kupén. Värmeelementet är i huvudsak en liten radiator som tar emot kylmedel genom Värmeslangarna. Den kylarlocket trycksätter tunna metallrör inuti kärnan, fastlött i en övre och nedre galleri. Heat transfer från rören till fenorna vars funktion är att avleda värmen. En fläkt inuti lufthanteringsdonet tvingar luft genom flänsarna och skickar den in i luftströmmen riktas in i passagerarutrymmet. Dåligt underhåll och ålder kan orsaka värmeelementet att korrodera och misslyckas, vilket resulterar i läckande kylvätska. Instruktioner
1

Starta bilen och låt den värmas upp till full arbetstemperatur.
2

Vrid värmereglaget till "On" läge.

Billiga 3

Öppna huven. Lokalisera Värmeslangarna löper från passagerarsidan av motorn till motorutrymmet brandväggen. Inspektera Värmeslangarna för läckor eller utströmmande ånga.
4

Inspektera bröstvårtorna värmeslangen på värmeelementet för läckor eller sprickor.
5

Inspektera insidan av passagerare fack för tecken på läckage eller ånga. De flesta värmare kärnor är monterade nära lufthanteringsdonet över passageraren i framsätet fotutrymmet.
6

Dra tillbaka den främre mattan passagerar golvet och inspektera för fukt eller färgning av ihållande kylvätskeläckage.
7

Titta under bilen på passagerarsidan nära motorn brandvägg. Kontrollera att det inte finns någon kylvätska droppande i detta område.
8

Vrid värmefläkten till "Low"-läge. Lukta luften från ventilerna för att avgöra om det finns en kylvätska lukt eller ånga som finns i luftströmmen.
9

Byt värmeelementet om inspektionen inte mellan stegen 4 till 8. Se tillverkarens servicemanual eller ett auktoriserat servicecenter för värmeelementet ersättare.
10

Känn temperaturen i inloppet värmeslangen på båda sidor av uppvärmningsventil. En varm slang innan ventilen och kallt slang efter ventilen indikerar en fast ventil. Samma temperatur på båda sidor om uppvärmningsventil indikerar att ventilen fungerar korrekt. Ta bort och byt värmaren ventilen om den har fastnat.
11

Vrid värmefläkt till "Off". Känn inlopp och utlopp slangar värmare för en temperaturskillnad. En varm tilloppsslangen och kallt utloppsslang indikerar ett igensatt värmeelement. Backflush värmeelementet att rätta till. Avlägsna och byt ut värmeelementet om backflush underlåter att rätta till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68496.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.