Felsökning av en 92 GMC Suburban

Den 1992 GMC Suburban baseras på GMT400 General Motors chassi, och byggdes med ett urval av bensin-eller dieseldrivna V-8 motorer. Suburban aktier gemensamma delar och felsökninganvisningar med familjen GMT400 modeller. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan felsöka en 1992 Suburban i ca 30 minuter. Saker du behöver
OBD-II felsökningsverktyg
Ficklampa
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Använd en OBD-II scanning verktyg för att ansluta Suburban datorsystem via uttaget under chaufför-side kick panel, sedan hämta felkoder. Verktyget ansluts till uttaget, sedan ger instruktioner för att visa koder - och sensorn påverkas - via en vy-skärm. Dessa koder kan sedan undersökas för felet och korsreferenser med andra relaterade frågor. Dessa koder kan översättas till något Biltema gratis, och de flesta butiker kommer också att söka efter de koder med egen felsökningsverktyg. Rensa koderna med felsökningsverktyg stängs "Service Engine Soon" ljus, om tillämpligt.
2

Bestäm när och var problem uppstår vid provkörningen (om möjligt) Suburban. Om trucken inte startar, då är det antingen inte får bränsle eller inte få el. Batteriet kan vara för svag för att stänga av starter, eller bränslesystemet inte tillhandahåller bränsle till cylindrarna. En lastbil som inte rör sig, men vevar, kan ha en sliten växellåda som kräver vätska eller tjänsten. Höga ljud, i vila eller vid fart, kan ange vilken typ av problem. Skrikande ljud, slag eller vibrationer pekar alla på olika frågor.
3

Kontrollera alla vätskor för att säkerställa att de inte läcker eller orsakar en ansamling av smuts på undersidan av lastbilen. Motorns oljestickan är placerad på vänster sida av motorn, med en gul plastring i slutet. Överföringen oljestickan är direkt bakom det, serverar röda på vissa enheter, och även när vätskan påfyllningsröret. Radiatorn har ett tak på vänster sida, vilket kan tas bort när den trycks in och vrids moturs. Alla dessa vätskor ska vara full med deras respektive, och ingen av dem skulle ha en bränd lukt eller en mörk missfärgning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64241.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.