Hur kontrollerar jag Engine självtest på en 1996 Subaru?

Alla moderna bilar är utrustade med datasystem som hjälper diagnostisera och varna förare för eventuella upplevda mekaniska eller elektriska problem. Dessa datasystem är tillgängliga med diagnostisk utrustning som ansluts till bilens dator. År 1996 alla Subaru fordon var utrustat med ett OBD II stil diagnossystem. Ägare av 1996 Subarus kan själv testa sin bils Check Engine Light med OBD-II-skanner. Saker du behöver
Ficklampa
OBD II scanner
Modell specifik reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Dra loss den nedre instrumentpanelen panelen på förarsidan sidan av 1996 Subaru. Panelen sträcker sig från toppen av ratten kolumnen till broms-och gas. Panelen kräver inga verktyg för att ta bort och bör dra rakt ut.
2

Hitta OBD II-kontakten tråd med en ficklampa. Kontakten är tillverkad av 16 stift i 2 rader, och inte är ansluten till någon annan tråd. Den kontakten ska också matcha anslutningen på din OBD II scanner.
3

Anslut din OBD II skanner till OBD II-kontakten port innan du slår både skannern och bilen på. Det är inte nödvändigt att starta din bil, bara att vrida om nyckeln till "ON" läget.
4

Läs den visade koden på din OBD II skanner och skriva ner det. Vissa koder dechiffreras direkt genom scannern medan andra visar endast ett fel nummer. Om du bara får ett nummer, slå upp det i din modell specifika reparationshandbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66546.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.