Krängningshämmare anpassningsproblem

Torsionsstavar används på oberoende system Framfjädring istället för spiralfjädrar. De tillämpar en press nedåt på den nedre styrarmen. Dessutom tillåter de en lätt vridande rörelse av suspensionen enligt efterfrågan, men använder ett motstånd mot vridning genom vridstyvhet. De är populära i fyrhjulsdrivna fordon, men kan också hittas i stora bilar, små bilar och stora lastbilar. Markfrigången kan också manipuleras genom att justera torsionsstavarna som löper i sidled längs både vänster och höger sida av den främre hjulupphängningen. Markfrigången

Många off-road entusiaster gillar att veva torsionsstavarna fram att stelna främre hjulupphängningen och att höja den främre änden av fordonet för att stödja större däck eller hissar fordon. Torsionsstavar tillåter en varians hjulupphängningshöjd anställa en justering bult som kan dras åt för att höja suspension eller lossas för att sänka fjädringen. Detta kan skada justering samt äventyra andra komponenter, såsom drivaxeln och chassidelar. Veva torsionsstavarna upp genom att dra åt justeringsbulten kommer att gälla mer tryck på den nedre styrarmen än den ursprungliga utrustningen specifikationer. Detta kommer att placera vinkeln på drivaxeln och kan orsaka för tidig förslitning på stövlar av drivaxeln och orsaka ångra stress på parallellstaget anslutningar. Det kan också påverka styvheten i främre hjulupphängningen och skapa negativ eller positiv camber på hjulen. Camber är en anpassning justering baserad på den vertikala positionen av däcket. Om däckets slitbana inte kontakta vägen blankt, kommer tidigt kant-slitage av däcket uppstå.
Justeringsbultar

Ett stort problem med justeringar torsionsstång kan inträffa med justeringsbulten på baksidan av torsionsstaven. Eftersom de är utsatta för miljöfaktorer, kan bultarna griper i sin position torsion säten. Ju äldre bilen, desto högre den potentiella ökningen av bult rörlighet. Fästa bultarna är inte ovanligt när man försöker göra justeringar Krängningshämmare, speciellt när använder tryckluftsverktyg.

Annat problem på vissa tillämpningar av torsionsstänger är de som anställer övre fästmuttrar. En sida kan erbjuda tydlig åtkomst medan den andra komplicerar proceduren genom att placera avgaser eller tvärbalk komponenter i vägen. Dessa applikationer behöver lossa låsmuttern för att justera torsionsstången och svårighetsgraden tillgång till en eller båda av muttrarna kan förvärra uppgiften.
Mätningar
< p> En korrekt mätare på torsionsstång justering skulle vara att mäta höjden på fordonets bas på marknivå till botten av fendern väl. Att göra detta hemma kan vara ett problem om uppfarten eller garaget du utför mätningen på är inte helt nivå. Helst en anpassning rack bör användas i ett låst och plant läge. Även om det inte är en kris om mätning av den ena sidan är något annorlunda än den andra, bör ersättning för förarsidan beaktas när en person kör fordonet. Mätningar tas normalt när fordonet är tomt, men lägga en förare på vänster sida med ingen passagerare på vänster sida och detta kan skapa en något annorlunda mätning.

Annat problem med att justera torsionsstavarna är att du 're manipulera rida fordonets höjd, vilket negativt kan kompensera anpassningen utförda förfaranden. Specifikationer i de flesta alla anpassning butiker baseras på ursprungliga positioner originalutrustning. När det är manipulerad, kan anpassa bilen ordentligt blir svårare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64198.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.