Hur kontroll eller provning för en kortslutning med en multimeter

En multimeter är en elektronisk anordning som används för att mäta spänning, ström och resistans i elektriska kretsar. Det finns många modeller av multimeter, och de kan vara antingen digital eller analog. En multimeter består vanligen av en switch med fem olika inställningar, två isolerade ben och tre uttag för ledningarna. Anordningen, även känd som en volt-ohmmeter, kan användas för att testa både växelström och likström. Du kan använda multimeter för att felsöka elektriska problem, men du måste vara noga med att undvika att skada dig själv eller skada någon utrustning. Instruktioner
1

isolera kretsen som skall testas från strömkällan och eventuella metall eller annat grundstötning material. Multimetern kan skadas av den elektriska strömmen om kretsen fortfarande är ansluten när du testar det, eller du kan skadas.
2

Ställ omkopplaren i ohm och sätt den röda ledningen i ohm /volts uttag av multimeter.
3

Sätt den svarta kabeln i marken uttaget av multimeter, och fäst den andra änden av ledningen till en bra jord. Marken uttaget kan vara märkt "mark" eller "COM" för "vanliga", men det bör vara färgkodade svart.
4

Tryck den andra änden av den röda kabeln till en tillgänglig punkt kretsen du testar. Om du använder en analog multimeter, kommer displayen att nålen flyttas längst till vänster om kretsen är öppen, men längst till höger om det finns en kortslutning. Med en digital multimeter, är en öppen krets indikeras med "OL", för "open loop", medan "0.00" indikerar en kortslutning.
5

Isolera kort genom att trycka på toppen av den röda ljus till endera änden av kretsen. Ta bort delar och öppna växlar i taget tills multimetern indikerar en öppen krets. Den korta blir mellan de två sista komponenterna som öppnades eller separerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68568.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.