Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Oldsmobile Alero

Din Oldsmobile Alero har en MacPherson strut församling som utgör en viktig del av ditt fjädringssystem och håller bilen studsar rätt av vägen. Den innehåller en teleskopisk spiralfjäder med en oljefylld hydraulisk dämpare ovanför den och detta är din stötdämpare. Om du tror att de chocker och stöttor bär ut, bestämma om enheten behöver bytas. Saker du behöver
Bil jack
Pallbockar
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Road testa din Oldsmobile. Hitta en parkeringsplats med några ojämna trottoaren, en grov förkläde och några vägbulor. Hit vägbulor i långsam hastighet och uppmärksamma hur många gånger bilen studsar efter den första studsen. Kör på den ojämna trottoaren för att avgöra hur den påverkar hanteringen. Ta förkläde i vinkel och notera eventuella ojämn stigning till bilen.
2

Utför studsa testet nästa. Stå bredvid din parkerade Oldsmobile Alero och helt enkelt ta tag i kroppen. Skaka den upp och ner kraftigt för att få fart som går och sedan släppa taget.
3

se vad som händer när du släpper. Om din Oldsmobile studsar upp och ner en eller två gånger, strumpor och stag är i gott skick. Om emellertid, om håller på att studsa efter det är det dags att få de stötar och stöttor ersättas.
4

Ta en närmare titt på ditt eget garage innan du går till butiken. Palla upp bilen med hjälp av en och pallbockar för att stödja chassit och hålla hjulen hänger fritt. Ta hjulenheten med en hylsnyckel och ställ åt sidan.
5

Titta ovanför och bakom navet för att lokalisera spiralfjädern och den bifogade spjället ovanför det. Om du ser olja läcker från denna dämpare, chocker behöver definitivt bytas. Om du noterar stort gropfrätning, rost, bucklor, eller korrosion på stagenhet, detta motiverar att ha en mekaniker testa de chocker och stöttor. Om de behöver bytas ut, är det bäst att lämna till ett garage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63860.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.