Hur man diagnostiserar en bil som blir över men startar inte

En bil som blir över, men startar inte kan vara en riktig huvudvärk och lämnar dig söka efter en lösning. Med de flesta fordon, det finns en viss test algoritm som du kan följa för att diagnostisera orsaken till en motor som blir över, men startar inte. Här är vad du behöver göra för att ta reda på orsaken till problemet, och få din bil tillbaka på vägen. Instruktioner
1

Se till att du har tillräckligt med gas i din bil. Detta låter som sunt förnuft men många människor tror inte att kontrollera detta innan du undrar varför deras bil inte startar. Försök att fylla din tank när det är inte mindre än en fjärdedel, eller du riskerar att få avstannat eller fastnar någonstans.
2

Kontrollera att batteriet har en full laddning. Ett batteri med en låg eller partiell laddning kan orsaka att motorn vev för långsamt hindra den från att starta. Ibland ett hopp kommer att fixa det här problemet, men om batteriet är mer än fem år bör du överväga att byta ut den, särskilt om vintern är bara några månader bort.
3

Kontrollera om din bränslepump vänder på. Detta kan enkelt göras genom att sätta din nyckel i tändningslåset, vrida den till läge "på", och lyssna noga med örat pekade mot baksätet. Om din bränslepump fungerar kommer du hit en elektrisk "surrande" ljud i ca 2 sekunder varje gång du stänger av nyckeln på och av. Om du hör ingenting då din bränslepumpen är defekt eller inte får någon makt.
4

reda på om motorn är att få gas till den. Ibland kan en pluggad bränslefilter eller ett problem med spridarna kan hindra motorn från att få någon bensin. För att kontrollera detta avlägsna luften renare och luktar inuti spjällhuset eller luftfilterhuset. Om motorn får tillräckligt med gas du ska kunna känna en stark bensin lukt på grund av mängden oförbränt bränsle kvar i insugningsröret.
5

Bestäm om tändstiften skjuter. Om det finns gott om gas men ingen gnista, kommer motorn vev men inte starta. Koppla en av tändkablarna och anslut en gnista testare. Har en vän hoppa in i bilen och starta motorn medan du tittar för att se om den gnista testare tänds. Du kan oftast köpa en gnista testare på en Biltema för cirka tio dollar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64157.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.