Felsökning Geo Prizm Torkare

Vindrutetorkare är ett utmärkt exempel på det gamla talesättet att ett uns av förebyggande är värt ett halvt kilo bota. Men förebyggande åtgärder är inte alltid räcker, även den nyaste Geo Prizm, en amerikansk version av Toyota Corolla som senast byggdes 2002, är att få till en ålder där delar börjar brytas ned. Och få saker är så avgörande för en bils prestanda i dåligt väder som arbetar vindrutetorkarna. Instruktioner
1

Börja med den enklaste förklaringen. Använd din instruktionsbok för att hitta platsen för vindrutetorkare säkringen på din Geo Prizm. Dra ut säkringen och inspektera den. Om det är trasigt, byt ut den mot en ny säkring. Testa torkarna för att se om de fungerar.
2

Inspektera så mycket av ledningar som möjligt. Sliten eller trasig ledningar kan förhindra torkarmotorn från att ta emot ström från batteriet. Byt ut trasiga sladdar eller åter ansluta dem om möjligt, använda eltejp för att ersätta förlorad isolering.
3

Använd en voltometer att se om elektricitet når motorn. Om det inte är, kan problemet ligga med vindrutetorkare switch. Om motorn tar emot el, kan du behöva ha torkarmotorn bytas. Endera del kan vara svårt att hitta på bildelar butiker, prova en bärgning gård eller bildelar webbplats för att spara lite pengar
4

Inspektera torkar kopplingen för att se vindrutetorkaren armarna kan fungera.. Om strömmen når motorn och motorn är igång, kan du behöva ha stavarna som flyttar torkarna fram och tillbaka ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66678.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.