Hur att kontrollera trycket bränslepump på en 1996 Tahoe

Bränsle levereras till 1996 Tahoe motor med bränslepumpen och en multi-port bränsleinsprutning. Diagnos körbarhet symtom såsom förlust av makt och snubblar på acceleration, som orsakas av en defekt bränsle-leveranssystem börjar med att testa bränsletrycket levereras till bränsleinjektorerna av bränslepumpen. Den genomsnittliga hem mekaniker har kompetensnivå för att slutföra detta test med en billig bränsle kit provtryckning tillgängliga från de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Bränsletryck testkit
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna. Leta upp bränslet port trycktest --- på 5,7-liters Vortec motor som används i Tahoe, är bränsletrycket testet porten på stål bränsleledningen på baksidan av motorn, nära distributören. Placera flera butik trasor över distributören och runt testporten att absorbera bränsle som kan spilla när bränsletrycket testkit är fäst testporten.
2

Skruva av det svarta skyddslocket från testporten . Skruva Chevy adaptern från bränsletrycket testkit på testporten. Skruva fast slangen på bränsle tryckmätare montering medföljer i satsen till Chevy-adaptern. Ta bort bränsle-indränkt butik trasor för att undvika en motor brand som orsakats av en tändgnista från en felaktig plugg tråd. Addera 3

Vrid tändningsnyckeln till "Run" och observera bränslet angivet på provkropp. Med nyckeln på och motorn avstängd, bör bränsletrycket vara 60-66 pounds per kvadrattum.
4

Vrid tändningsnyckeln till "Off" och övervaka bränsletrycket visas på mätaren. Trycket bör sjunka långsamt över en timme. Om bränsletrycket sjunker omedelbart, byt insprutare och regulatorenheten finns under den övre insugningsröret plenum.
5

Starta motorn. Bränsletrycket sjunker cirka 10 pounds per square inch med motorn igång. Byt bränsletrycksregulatorn, sitter under den övre insugningsröret plenum, om bränsletrycket inte sjunker med motorn igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68113.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.