Orsaker till svart , Crusty uppbyggd på tändstift

En ofta förbisedd del av bilens motor är den uppsättning av tändstift . Korroderade tändstift kan indikera både större och mindre problem i en bil . Det är viktigt att du kontrollerar ditt tändstift regelbundet för att se om det finns en ansamling av svart och knaprig kol . För mycket bränsle

En svart , knaprig uppbyggd på spetsen och elektroden på tändstiftet kan resultera från pluggarna kör med för mycket bränsle . Detta orsakar kol - påväxt . Depositionen är kolbaserade och ledande , så spänningen kommer att resa på fel väg , vilket orsakar en motor misständningar och ytterligare kol - påväxt . Kontrollera att den korrekta pluggen värme utbud och bränslespecifikationer tryck .
Dåliga ledningar och läckande injektor

dåliga ledningar och läckande spridare kan också orsaka svart , knaprig uppbyggd . Om ditt tändsystem har försvagats eller misslyckats , till dess oförmåga gnista över gapet resulterar i lägre temperaturer förbränningskammaren. Detta skapar den svarta uppbyggd .
Låg hastighet körning
p Om du kör på låga hastigheter kontinuerligt , kan kol bygga upp på tändstiften . Förändringar i hastigheten rengör pluggarna genom förbränning. Att upprätthålla låga körhastigheter hela tiden resulterar i förlust av naturliga reningsprocessen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66935.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.