Felkoderna för Loose Gas Cap & Gas Tank Seal

Nästan varje bilägare som någonsin har fyllt upp en gastank har stött på en "Check Engine" light som tänds när tanklocket inte är ordentligt stängd. Denna varningslampa kan indikera ett brett spektrum av problem, några mindre och andra mycket allvarligare, men om ljuset tänds direkt efter påfyllning, det förmodligen visar att tanklocket sitter löst. Diagnostiska koder
p Det är aldrig en bra idé att helt enkelt anta att "Check Engine" lyser eftersom tanklocket är löst. Därför bör denna varningslampa vara korrekt diagnostiserad att peka ut den exakta problemet. De flesta ägare kommer att ta sin bil till en verkstad och har den ansluten till ett dyrt system som kommer att diagnostisera problemet. Men om du råkar vara ont om kontanter, det finns ett enkelt sätt för dig att felsöka problemet. Mest sen modell bilar levereras med ett datoriserat system som ger diagnostisk information. Tillverkare som Autel producerar konsument handhållna diagnostiska enheter som kan anslutas till en bils dator terminal för en snabb diagnos. Som av 2010, kan dessa handhållna enheter kan köpas för så lite som $ 20.
Gemensamma koder

Ett vanligt fel kod som du kan stöta på är "P0440" vilket indikerar en löst gas cap. Detta är dock inte den enda koden som involverar bränsletanken som kunde kvitta "Check Engine" light. Många bilar kommer också att generera en varningssignal om färddatorn upptäcker bränsleångor flyr från bensintanken. Dessa koder är typiskt i "P0400"-serien och kan tyda på något mer allvarligt än en lös tanklock, t.ex. en trasig tätning eller ens en läcka i bensintanken, vilket är en betydligt mer serös problem.


Återställ Engine Light

Du kommer att vilja veta hur man återställer "Check Engine" light när problemet har diagnostiserats och repareras. Metoden för återställning ljuset varierar från ett fordon till ett annat, men på många bilar, kan en enkel teknik användas. Denna metod kräver att du kommer åt bilens säkringsbox, du kommer förmodligen att behöva tillgång till bilens servicemanual samt att lokalisera säkringsdosan och identifiera säkringen motorn ljus. När du har hittat den här säkringen helt enkelt bort den med en tång, vänta tio sekunder och sätt i säkringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66808.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.