Hur att avgöra om en boll eller rullager Bad

kul-och rullager hjälp axlar och andra delar roterar i fordonskomponenter, motorer och annan utrustning eller maskiner. De förhindrar direkt kontakt mellan rörliga och icke-rörliga komponenter för enklare drift, minska stress och ökat slitage. Ändå är dessa lager underkasta sig en hel del stress, beroende på den utrustning de fungerar. Som en del av en underhållsplan enligt tillverkarens specifikationer, kontrollera dem med jämna mellanrum för att bära för att förhindra skador på utrustningen. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel, om nödvändigt
mekaniker stetoskop
smörjmedel, om nödvändigt
Ordet jack, om nödvändigt
stödbenet vid behov sälja Grease, om nödvändigt

Visa fler instruktioner
1

aktivera och driva utrustningen med lagret du vill inspektera, om lagret är tillgänglig. Lager på luftkonditioneringen motorer, fläktar och liknande utrustning, till exempel, är tillgängliga genom att ta bort ett lock eller lock. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort locket om det behövs.
2

Kontakta lagerhuset med spetsen av en mekaniker stetoskop och lyssna efter ljud. Håll stetoskopet slangen borta från rörliga delar. Kolla på olika ställen runt om i utrustning för att säkerställa att ljudet kommer från lagret, vilket kommer att vara den högsta punkten. Om lagret är att göra ett ljud, lägga rätt smörjmedel till lagret, om möjligt, och testar för buller igen. Om bruset kvarstår, byt ut lagret.
3

Slå av strömmen till utrustningen med den misstänkta lagret och ta bort eventuella komponenter såsom luckor eller bälten, om nödvändigt, för att vinna tillgång till axeln eller en del med lagret. På fordon, till exempel, kan du inspektera ett hjullager genom att lyfta hjulet /däcket montering från marken med hjälp av en domkraft och säkra fordonet med en pallbock under ramen.
4

Sätt på din mekaniker stetoskop, och manuellt rotera axeln eller hjul /däck montering med lagret du vill inspektera medan du lyssnar på ljudet. Kontrollera vid olika punkter nära lagret till att det buller är mest högljudda i lagerhuset. Om möjligt, smörj lager enligt tillverkarens instruktioner. Om lagret är fortfarande bullriga, byt ut den.
5

bort bollen eller rullager från utrustningen, om möjligt, efter att ha lyssnat för att bära ljud med din mekaniker stetoskop. Följ instruktionerna på utrustningen servicemanual för att ta bort lagret säkert.
6

Tvätta lagret i lösningsmedlet, och låt det lufttorka i några minuter.
7

Inspektera varje kula eller rulle visuellt med avseende på gropfrätning, flisning, rost och slitage fläckar. Kontrollera lagerhållaren eller roller bostäder för krökningar eller sprickor. Rotera manuellt lagret intill örat och lyssna efter ljud. Om du upptäcker någon mindre skada, slitage fläckar eller ljud, byt lagret.
8

Kontrollera lagerbanan samt om din utrustning är utrustad med det. (Tävlingen är utanför stålring där lagret roterar som maskinen eller utrustningen fungerar.) Inspektera loppet för hårda inlägg, sprickor, fläckar slitage eller andra tecken på skada. Om tävlingen är skadad eller sliten, byt både loppet och lagret.
9

Smörj eller packa lagret med fett enligt tillverkarens anvisningar och installera lagret om det behövs.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68100.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.