Felsökning av en 1997 BMW 528I Bränslepump

Den 1997 BMW 528i Sedan har en 2,8 liters sexcylindrig motor. För att motorn för att ta emot bränsle, var en elektrisk bränslepump installerad inuti bensintanken hos fordonet. Pumpen drar bränsle från bensintanken och skickar den via bränsleledningarna för att säkerställa att motorn kan prestera ordentligt. Som med de flesta delar på din BMW, kan bränslepumpen inte från gång till gång och kommer att behöva bytas ut. Eftersom bränslepumpen är svår att komma till, är det viktigt att på rätt sätt felsöka pumpen innan du försöker byta den för att säkerställa att en annan del av bilens bränslesystem inte orsakar problem. Saker du behöver
tändningsnyckeln
Tänger
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Watch för din 528i att uppvisa tecken på att bränslepumpen fungerar inte korrekt. Två viktiga tecken är bilen vägrar att starta när du vrider på startnyckeln och motorn stannar när du trycker på gaspedalen för att öka BMW: s hastighet.
2

Lyssna efter bränslepumpen att börja arbeta när BMW batteri aktiveras. Sätt startnyckeln i tändningslåset och vrid den ena inställningen till höger så att bilens batteri är på. Om bränslepumpen fungerar, kommer det börja skicka bränsle genom bränsleledningar så snart batteriet fungerar. Du bör kunna höra pumpen från förarsätet på bilen. Var noga med att utföra detta test på en lugn plats eller, om du är osäker på om du hör pumpen arbetar, har en andra person vrider om nyckeln på medan du står vid bensintanken och lyssna.
3

Anslut en bränsletrycksmätaren till schraderventilen av motorn och kontrollera bränsletrycket i bilen. Schraderventilen är nära toppen av motorn och ser väldigt lik en luftventil på en bil däck. När bränslet tryckmätare är ansluten till ventilen, vrid BMW: s motor och låt den gå på tomgång. Läs mätaren för att se om bilen har rätt nivå bränsletrycket. A 1997 528i ska ha mellan 51 och 58 pounds per kvadrattum av bränsletrycket i bränslesystemet.
4

Inspektera regulatorn bränsletrycket för att se om det fungerar. När bränsletrycket är för lågt på din BMW, kan regulatorn vara fel istället för bränslepumpen. Lämna bränsletrycksmätaren bifogas schraderventilen och stäng av motorn på så det går på tomgång. Krama försiktigt den svarta bränsleledningen kör till bränsle tryckregulator och titta på bränsletrycksmätaren samtidigt. Om bränsletrycket ökar medan du klämma bränsleledningen bränsle tryckregulatorn behöver repareras eller bytas ut istället för bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67413.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.