Felsökning av en 1969 Dodge Pickup

De 1969 Dodge pickup tillverkades flera decennier före införandet av högteknologiska sensorer och inbyggda datorsystem. Bilarna byggdes med antingen en V-8 motor eller en 225 kubiktum V-6 motor. Diagnostisera mekaniska problem kräver grundläggande observationer och noggrann övervakning av fordonets prestanda. Även motorn är enkel och liknar de föregående tre modellerna, Dodge 1969 uppdaterade kroppen stil med en rundad front och en kort låda. Det är svårt att hitta delar till 1969 års modell, men motorkomponenter från 1967 och 1968 lastbilar stämmer 1969 pickup. Saker du behöver
Hammer
Hylsnyckel
Förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

vrida om nyckeln och starta motorn. Om motorn är död och fordonet har makten, måste startmotorn bytas. Peka på starter med en hammare för att låsa upp tänderna och starta motorn. Om hammaren fungerar måste startapparaten bytas ut inom en snar framtid. Om hammaren inte engagerar enheten, lyft bort startapparaten bultarna med en hylsnyckel och ersätta enheten.
2

Vrid nyckeln och försök starta trucken. Om motorn roterar men inte avfyras, byt tändstift. Om problemet kvarstår, måste förgasaren rengöras och servas. Spraya en kommersiell renare i förgasaren, sedan testa motorn.
3

Kör fordonet och övervaka ström när du accelererar. Om motorn fräser och stånd, måste bränslepumpen bytas. Bränslepumpens relä och bränsleslangen kan också kräva service. Kontrollera gummislangen för skador och läckage, och ersätta den med en ny slang.
4

Testa överföringen genom att accelerera utan att bryta den lagliga hastighetsgränsen. Om trucken stannar upp, hoppar över växlar och tvekar samtidigt flytta, måste överföringen fastställas omedelbart. Kontrollera nivån på transmissionsolja och har överföringen spolas innan de bestämmer sig för dyra reparationer.
5

Övervaka bromsarna för slipning, gnisslande och pulserande på pedalen. Bromsarna måste bytas ut om en konsekvent gnisslande är närvarande. Slipning indikerar ytterligare skador och rotorerna måste inspekteras för skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67863.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.