Hur du vet om du vill ersätta din Kamaxellägets sensor eller vevaxelposition Sensor

Den kamaxelgivaren och vevaxel sensorn, även om båda sensorerna Halleffekt, har olika syften. De båda kan diagnostiseras med användning av liknande procedurer. Varken givaren bör ha några buggar eller avbrott i sina respektive sinusvågor vid kontroll på en bil oscilloskop. Dessa sensorer kan inte exakt diagnostiseras som till sin funktion utan denna utrustning. Den kontrollerar längden på signalen, styrka, renhet, fluktuationer och avbrott. Saker du behöver
verktyg Sensor scan med oscilloskop
kod scanner med tillhörande kod dechiffrera blad
Visa fler instruktioner
1

Dra koderna för att kontrollera om någon erkända misslyckanden lagras i datorn genom att ansluta streckkodsläsare i OBD (ombord diagnostik) port. Nio gånger av 10, kommer det att vara placerad till vänster om rattstången under instrumentbrädan. Om slump är det inte där, titta bakom askkoppen eller cointray, såsom i en Toyota. Vrid nyckeln till "On" läge utan att starta motorn. Tryck på knappen märkt "Läs", och datorn kommer att vara kopplat till datorn och avstå några lagrade fel koder. Dessa koder kommer att visas på koden skannern i ett femsiffrigt format, en bokstav följt av fyra siffror.
2

KORSREFERENS dessa koder med koden dechiffrera arket och en förklaring av koden kommer läggas fram tillsammans med den speciella sensorn plus variabler, t.ex. tiden för fel i motorn startar sedan misslyckande och typ av fel. Om en kam eller vev sensor har misslyckats, bör kontrollera motorn ljuset har tänt och datorn ska ha satt en kod för detta ändamål.
3

Titta prestandan på en sensor felsökningsverktyg. Slå på scannern, och sätt i år, märke, modell och motorstorlek att få upp rätt arket. Nästa fråga verktyget kommer att fråga är vilken typ av test som önskas - ". Komponenttest" tryck Bläddra ned till "kamaxelgivaren" och tryck på knappen märkt "Enter". En förteckning över tester på kamaxelgivaren visas. Bläddra ned till "Waveform Viewer." Oscilloskopet är i drift när anslutningarna görs. När vågformen tittaren plockas, kommer det att ge en beskrivning av platsen för den bästa platsen att knacka in trådarna och vilka trådar är som med färgkod.
4

Anslut den svarta kabeln på skannern till en bra grund, och bifoga den röda ledningen till tråden på kabelnätskontakten som beskrivs av skannern. Starta motorn och observera bildskärmen. Spikarna ska vara väldigt rak utan rasade kanter, avståndet mellan spikar unisont, och det ska inte visa några uppenbara dropouts (skärmen blir tom). Om slump bilen inte startar alls, bläddra till "Ingen start konditionstest." Skannern kommer att berätta var du hittar tråden för att testa sensorn för ett fullständigt misslyckande och färgen på tråden. Eftersom motorn inte startar, finns det ingen vågform. Det kommer att kontrollera sensorn i fråga om frekvens och arbetscykel som motorn blir över inte kan starta. Om frekvensen är där, är problemet någon annanstans. Om signalen inte är där, har sensorn misslyckats. Samma förfarande gäller för vevaxel sensorn.
5

diagnostisera problemet genom uteslutningsmetoden. Med hänsyn till att kammen sensorn har en direkt inverkan på driften av bränslespridare och vevaxelsensor på tändningen, kontrollera gnistan vid pluggarna. Dra en av tändkablarna utanför en av pluggarna. Installera ett extra tändstift i tändkabeln och lägga pluggen på motorn så att den kommer att få en bra grund.
6

Ha en hjälpare vev motorn över, och se för en gnista i kontakten . Om det finns gnista, är veven sensorn fungerar bra nog för att starta fordonet. Om det inte finns någon gnista, då sensorn är dålig. Om motorn startar, men med svårighet och strömmen är mycket trög och motorn går ganska ojämn (kan inte hålla en stadig rpm), är det kamaxelgivaren sannolikt den skyldige. Detta är det bästa som kan bestämmas utan rätt verktyg. För att minska ner ytterligare, kolla propparna, ledningar och slangar vakuum. Om det inte finns några problem upptäcktes, oddsen är goda att givaren är dålig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66101.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.