Felsökning Steering Alignment

Styrsystem inriktningsproblem är ett vanligt klagomål med drivrutiner. Under en hjulinställning är vinklarna hos hjulen justeras så att de är parallella med varandra samt vinkelrätt mot marken. När hjulen behöver anpassning, är bilen vanligtvis svårt att hålla en rak linje. Felsökning justeringen ratten är det första steget i att identifiera problemet. De flesta problem kan lätt upptäckas med en erfaren förare, utan hjälp av en mekaniker. Instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket om du har svårt att vrida ratten. Lågt däcktryck är en av orsakerna till detta problem. Kontrollera styrningen bältet pumpdrivning att se till att det inte är löst och dra den därefter. Om problemet kvarstår efter att göra dessa justeringar, försöka korrigera den främre änden inriktning.
2

Bestäm om hjullagren är löst om ratten har något spel under körning. Dra åt alla lösa hjullager och ersätta chocker om de är skadade. Bestäm om kulleder behöver bytas ut och göra det om det behövs.
3

Kontrollera och pumpa däcken till rätt tryck om fordonet drar åt ena sidan medan du kör. Testa anpassningen genom att ta händerna från ratten momentant och när det är säkert att göra så under körning. Om fordonet vandrar till den ena sidan av vägen, kan däcken behöva kontrolleras. Andra möjliga orsaker kan vara felaktig inriktning front, lösa hjullager eller slitna chocker.
4

Inspektera alla däck för ojämnt slitage. Ta bilen till en däckverkstad för en främre hjulinställning och balansering av däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65654.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.