Varför är mina framdäck Vibrerande

Charles Goodyears 1844 uppfinningen av vulkanisering - den process som gör gummit elastiskt och motståndskraftig mot svullnad - lanserade införandet av gummidäck. Vulkaniseringsprocessen var så viktigt för däckens utveckling som en av de största däcktillverkarna antog hans namn - Goodyear. Genom åren har bilindustrin däcktillverkare göras mer tekniska framsteg, inklusive Kevlar förstärkning, tillsatser kiseldioxid och högeffektiv gummi - men de är fortfarande inte okänslig för vibrationer. Däck Separation

Tillverkarna montera moderna däck med stål och nylon banden i gummit för att ge förstärkning. Utan dessa band, skulle däcket sväller och krymper som en ballong och inte kunna stödja en bråkdel av vikten den behöver. Dessa band, ibland, kan separera, vilket gör att luften inuti däcket att pressa mot däckets gummi, vilket skapar en bubbla i däcket. Om bubblan är på slitbanan, kan bubblan orsaka en vibration från däcken. Denna vibration ökar med fordonets hastighet.
Ojämn slitbaneslitage

Passenger däck kräver periodiskt underhåll, inklusive anpassning och rotation. Rotera däcken ändrar roterande mönstret på däcken och justering justerar vinkeln att hjulen satt - camber, caster och toe. Att misslyckas med att rotera däcken med angivna intervall eller regelbunden kontroll och justering av anpassningen, kan resultera i en hackig däckslitage. Denna hackig däckslitage kan resultera i en vibration från framdäcken medan du kör.
Platt-Spotted Däck

Platt-spotted däck är när en del av däckets slitbana är platt istället för rundad. Denna platt plats kan resultera från spärr-up eller fabrikationsfel. Om en framdäcket, kan en platt plats resultera i en vibration från framhjulen. Intensiteten hos vibrationen beror på storleken av den platta plats och ökar med fordonets hastighet. Ett högt dunkande ljud kan medfölja en stor platt fläck
Obalanserad Däck

Under tillverkningsprocessen, de flesta däck utvecklar en tung plats -. En del av däcket är tyngre än resten. I nästan samtliga fall, ska ett däck installatör bifoga en liten tyngd till bilens kant för att motverka den tunga punkten på däcket - typiskt 0,25-3 uns. Om däcket installationsprogrammet glömmer att balansera dina däck, eller vikten faller av, kommer du att känna en mild vibration från däcken. Du kanske bara känner vibrationer vid vissa hastigheter och vibrationer kan vara svag.

Bli inte orolig om du inte ser hjulvikter på dina fälgar, som inte alla däck kräver balansering. I sällsynta fall kan den tunga punkten på däcket vara så lätt att balanseringen inte behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68268.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.