Tecken och symtom på fläktkoppling Failure

För att förhindra skador från värmen som skapas av förbränningsmotor, tillverkar bil utrusta fordon med ett kylsystem som använder en vätska för att dra värmen från motorn, vätskan är då att en radiator för kylning, där en stor fläkt sitter bakom radiatorn för att dra värmen från kylmediet. På några bilar snurrar motorns Serpentine belt fläkten, i motsats till att drivas av det elektriska systemet. En koppling reglerar fläktens hastighet, ökar den och minska den efter behov. När denna koppling misslyckas, det finns fyra huvudsakliga tecken och symtom du kan observera. Typer av Fan Kopplingar
p Det finns två typer av fläktar kopplingar på moderna fordon: termisk och icke-termisk. En termisk fläktkoppling använder en fjäder som expanderar när luftflödet från kylaren är varm. Denna expanderande fjäder resulterar orsakar fläkten att snurra snabbare, kylning av fluiden i kylaren. När luftflödet från radiatorn svalnar minskar våren kontrakt och fläkthastigheten.

En icke-termisk fläktkoppling fungerar rent baserat på motorns varvtal. Ansvaret för denna typ av koppling är att upprätthålla fläkthastighet - typiskt maximalt 1200 till 2200 rpm. Eftersom motorns varvtal ökar, lossar kopplingen långsamt att bibehålla den föreskrivna fläkthastighet. När motorn går på tomgång, ingriper fläkten kopplingen är helt att maximera fläkthastigheten.
Överhettning

Överhettning är den första, och mest uppenbara, underteckna av fläkt koppling misslyckande i ditt fordon. Om fläktkoppling inte kopplas korrekt som ökar motortemperaturen eller motorn minskar hastigheten, kan det inte dra värmen från kylmediet tillräckligt snabb. Detta resulterar i het kylvätska gör sin väg tillbaka in i motorblocket, vilket orsakar överhettning av motorn. Beroende på svårighetsgraden av kopplingen misslyckande, är den ränta som fordonets motor överhettas kan variera.
Over-Cooling

Over-kylning annat tecken av en misslyckad fläktkoppling. Denna situation uppstår när fläktkoppling förblir fullt ingrepp, och även när motortemperaturen är låg eller motorns ökar hastigheten. Detta orsakar fläkten för att dra all värme från kylmediet, vilket resulterar i att motorn kvar under sin angivna användningstemperaturen. Denna första symptomet på detta fall är dålig motorprestanda och sänkt bränsleekonomi, den andra symptomet är svalt luftflöde från värmare ventiler, även med aggregatet på sin högsta inställningen
Kraftigt brus under acceleration
.

Om fläktkoppling är tänkt att lossa när motorvarvtalet ökar, för att förhindra överdriven vindbrus från fläkten - en whooshing ljud från under huven. När kopplingen misslyckas och förblir i den positionen helt i ingrepp hela tiden, kommer du att höra det högt whooshing ljud som kommer från under huven. Detta är normalt åtföljs av svår över-kylning.
Långsam eller Nej Fläkt Rotation

Om kylfläkten s koppling misslyckas och förblir fullständigt urkopplad, det har inte friktionen behövs för att snurra fläkten vid dess rätt hastighet, eller inte alls. Du kan märka minskad fläktljud från motorrummet, men det mest uppenbara tecknet är att fläkten knappt rör sig, eller inte flytta alls, vid alla motorvarvtal. Svår överhettning följer ofta långsamma fläkthastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68272.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.