Hur hitta en läcka avdunstningssystem

The indunstningssystemet, även kallad EVAP på ett motorfordon, fällor och fångar ångor kolväte i bränslesystemet, vilket är relaterat till avgasrening. Den EVAP systemet återhämtar gastank ventilerade ångor, tillsammans med överskott ångor utvisas under motorn igång och tankning. Om kolväteångoma inte blir begränsat och återvinns, kan de läcka ut i atmosfären, vilket bidrar till ozon förorening. En smog check eller avgasreningssystemet inspektion, tillsammans med en streckkodsläsare, kan avgöra en liten eller stor läcka EVAP systemet. Ett fordon ägare kan använda en rökmaskin att pin-point den exakta platsen för läckan och göra reparationen själv. Saker du behöver
kod scanner (tillval) katalog felkoder bok (tillval) katalog Ordet jack
Jack står
Ägarens reparationshandbok
Skruvmejslar
Rök maskin Blixtljus
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

ta bilen till en certifierad bilverkstäder anläggning och har en tekniker krok upp en streckkodsläsare till ditt fordon. Han kommer att bekräfta att du har en EVAP läcka avgasrening genom att slå upp felkoden. Du kan hyra en streckkodsläsare från en Biltema och utför din egen scanner check. Haka upp koden skannern till den universella uttag under instrumentbrädan och starta motorn. Om du hittar en felkod visas på skärmen, skriv ner det och leta upp numret på en felkod bok.
2

Placera fordonet överföring i "Park" för en automatisk, och "Neutral "för en standard. Dra i nödbromsen och höja huven. Använd en domkraft för att lyfta fordonet i båda ändar och placera två pallbockar under främre chassits ram, och två mer under den bakre ramen. Skjut under fordonet, och kontrollera bränsleånga avluftningsslang som kommer ut från bränsletanken och löper längs chassit till motorn. Slangen bör ha några sprickor eller skarpa krökar i det. Kontrollera monteringsfäste platser för nötning eller skavning.
3

Se din ägarens reparationshandbok för platsen för ditt EVAP systemet i motorrummet. Leta efter träkolskanistern, vent cap, vent solenoid, reningsflödet ventilen och EGR-ventilen. Hitta de två små plast linjer som bildar en dubbel port och fäst nära vent cap. Ta bort den dubbla vägsventil genom att dra av de nipplar, som kommer att lämna två små hål i portkroppen. Bifoga en adapter kon, med slang, från en rökmaskin till toppen porthål, vilket borde vara vakuum eller insugningsröret linje.
4

Wedge en skruvmejsel i gasreglaget kopplingen för att hålla gasen öppen . Slå på rökmaskin och låt den trycksätta systemet i 2 till 3 minuter. Om du ser rök komma ut ur den kalla luftintaget slang, betyder det att systemet har trycksatt. Använd en stark ficklampa för att titta på alla slangar, både stora och tunna, anslutna till insugssidan av avgasreningssystemet. Kontrollera för små strömmar av vit rök från slanganslutningarna och sprickor i slangen. När du hittar en läcka, markera slang med en bit maskeringstejp, så att du kan byta ut slangen.
5

Stäng av rökmaskin och placera adaptern konen i det nedre dubbel port hål. Slå på maskinen och låt systemet trycksätta. Den nedre porten linjen kommer att leda till träkolskanistern, så leta efter läckor i linjen som går till det och anslutningspunkterna. Ignorera liten mängd rök som kommer från toppen av ventillocket - detta kommer att vara normal. Kontrollera höga och låga, alla slangar, ledningar och anslutningar. Tejpa någon läckande slang med maskeringstejp för att identifiera källan till läckan. När du är klar, ta bort adaptern rökmaskin och slangen och återanslut den dubbla porten tillbaka till nippelanslutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68243.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.