Återställa Mätare i en 1998 Pontiac Sunfire

1998 års Pontiac Sunfire använder den andra versionen av omborddiagnos (OBD-II), som gör alla bilar tillverkade efter 1996 års modell. Sunfire s varningslampor och mätare utlöses av bilens datorsystem. Om du ser en ljus visas på instrumentpanelen, t.ex. "Check Oil" eller "Check Engine" och du har åtgärdat problemet, måste du nollställa mätarna och ljus för att göra budskapet försvinner. På samma sätt kan du köra även bilen för en dag eller så, att systemet så småningom kommer att återställas automatiskt. Saker du behöver
OBD-II-kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Ta din OBD-II-kod scanner och steg i din Sunfire. Sätt i tändningsnyckeln och vrid nyckeln till "Kör" eller "On", men lämnar motorn.
2

Hitta OBD-II-port på nedre kanten av rattstången. Matcha upp koden skannerns förbindelse med hamnen. Det är rektangulär och har 16 små portar för anslutning stift.
3

Anslut koden skannerns anslutning till OBD-II-port. Var uppmärksam på koden skannerns skärm. Du bör få någon typ av bekräftelse på att du är ansluten till bilens datorsystem.
4

Tryck på "Reset" eller "Clear"-knappen på koden skannern att återställa lampor VARNING och mätare. Du bör få en bekräftelse på skärmen. Slå av tändningen och koppla bort koden skannern. Vrid motorn på och kontrollera mätarna återställs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67662.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.