Felsökning av luftkonditionering i en Ford Explorer

Problem med luftkonditionering kan vara ganska vanligt i många fordon. Rädda dig själv en massa pengar genom att undvika en resa till återförsäljarna att ha detta problem checkat ut genom att ta några enkla steg för att försöka felsöka luftkonditioneringssystem i din Ford Explorer själv. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och slå på luftkonditioneringen. Låt motorn gå några minuter så att luften kan kyla. Kontrollera att du har rätt knappar valt. Denna enkla steg kan avslöja roten till problemet.
2

Justera luft reglagen på instrumentpanelen för att se hur de arbetar. Om kontrollerna flyttas som de ska med rätt mängd motstånd och stoppa på rätt ställen, men har inverkan på luften, då kan problemet så enkelt som en trasig säkring. Om kontrollerna inte fungerar alls, då problemet är i kontrollpanelen.
3

Få till säkringsdosan i en Ford Explorer genom att ta bort instrumentpanelen till vänster och något under ratten. Det finns en säkring remover tillhandahålls i säkringsdosan. En trasig säkring kommer att ha en trasig tråd i det. I en Ford Explorer, är denna säkring röd nummer 10.
4

Hitta kontrollpanelen genom att bända loss den övre instrumentpanelen runt luftreglage Temperaturen. Lossa fyra skruvar, en i varje hörn, och ta bort panelen temperaturkontroll. Koppla fyra elektriska kontaktdon och en vakuum slang till kontrollpanelen.
5

Lyssna på fläktmotorn vara ordentligt arbeta medan motorn är igång och luftkonditioneringen kontroller är inställd på hög. Justera dem från låg till hög för att se till fläktmotorn buller ökar och minskar därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63794.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.