Tecken på en Bad Ball Joint i en pickup

Kulleder är en viktig del av chassit i alla fordon. Dessa fogar ansluta delen kallas styrspindeln till styrarmarna av fordonet. De är nödvändiga för att styra fordonet åt vänster och höger och att manövrera runt varv. Kulleden liknar kulleden av benen i kroppen så att däcken vänder i motsvarighet till operatören att vrida ratten i någon riktning. Dessa leder också hjälpa fordonet anpassa sig till ytan av vägen eftersom det ändrar. Det finns ett antal indikationer eller tecken som kullederna i din pickup kan skadas på något sätt och behöver bytas ut. Problem med styrningen

problem med styrningen är ett av tecknen på att kullederna kunde gå dåligt i din pickup. Du kanske märker svårigheter att fordonet slår smidigt. Du kan också märka att dessa problem med styrningen ökar i svårighetsgrad som kulleden blir mer och mer slitna. Om kulleden raster, kanske du inte kunna styra din bil alls.
Däckslitage

Genom att uppmärksamma ditt däckslitage, kan du känna igen tecken av en kulled går dåligt. En trasig eller skadad led kan orsaka dina däck slits ojämnt. Även om det finns många tänkbara problem som kan orsaka det här att hända med din bil, bör du undersöka dina kulleder för att se till att detta är inte det underliggande problemet som orsakar att däcken ojämnt slitage. Detta gäller särskilt om du upplever både problem med styrningen och däckslitage.
Ljud

När en kulled går dåligt eller är nära att bryta, Du kanske också märker ovanliga ljud när fordonet manövreras runt hörn och genom svängar. De ljud som du kan höra det tyda på ett problem med trasiga eller slitna kulleder inkluderar en klicka, popping eller gnisslande ljud när du vrider på fordonet. Som kulleden blir mer och mer slitna, kommer dessa tilltar i svårighetsgrad.
Överdriven Mätarställning

Mest auto mekanik rekommenderar att du har kulleder ersätts varje 70.000 till 150.000 miles. Om du har lagt en hel del miles på din bil utan att ha kullederna förändrats, detta - tillsammans med övriga indikatorer - kan vara ett gott tecken att kullederna är dåliga. Det är naturligtvis möjligt att kulleder kunde gå dåligt före denna tid, så du bör leta efter andra tecken för att hålla bilen igång så smidigt som möjligt. För att undvika ett allvarligt problem uppstår när du kör pickup, bör du också ha kullederna kontrollerats under rutinmässigt underhåll av fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68117.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.