2008 Grizzly 700 startar inte, det bara klick

Ett klickande ljud som produceras när du försöker starta din 2008 Grizzly 700 indikerar ett problem med starter solenoid. Solenoiden försöker aktivera startmotorn, men till ingen nytta. Du måste avgöra om problemet orsakas antingen av en minskning av spänning till startmotorn eller genom startmotorn själv. Utgångs-systemet är relativt enkel och lätt att diagnostisera med en voltmeter och grundläggande verktyg. Saker du behöver
Voltmeter
Ratchet Uppsättning sockets
Skruvnyckelsats
Batteripolen renare verktyg
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet genom att ansluta voltmetern s svarta kabeln till den negativa polen på batteriet och den röda kabeln till den positiva polen. Voltmetern ska visa 12,25-12,75 volt om batteriet är fulladdat. Om batteriet är under 10.5 volt, bör det laddas innan du fortsätter. När batteriet laddas för ett par timmar, bör spänningen kommer upp till över 12 volt. Om inte, har batteriet en dålig cell. Byt ut det.
2

Kontrollera batteripolerna för korrosion och säkra anslutningar. Om de är korroderade, använd lite vatten och bakpulver för att befria dem från korrosion. Avsluta med att rengöra dem med terminal renare verktyg. Kontrollera att kablarna är tätt skruvas till terminalerna.
3

Försök att starta motorn. Om det fortfarande inte startar, anslut den svarta voltmeter leder till en bra jord på motorn och använda den röda ledningen till sondera tjock tråd på spolen. Denna stora diameter tråd går direkt från batteriet till solenoiden. Det måste finnas 12 volt vid slutet av den här kabeln så att den är bultad till solenoiden. Om inte, är tråden korroderat eller trasig. Om det finns spänning, placera voltmetern sonden på motsatt sida av solenoiden, på den stora kabelgenomföringsdelen på startmotorn. Vrid nyckeln till startläge. Det borde vara 12 volt kör på startmotorn. Om det finns, är startmotorn dålig eller inte kommer att engagera svänghjulet.
4

Kontrollera tunn tråd på spolen genom att dra tråden av och placera den röda proben voltmetern bly i kontakten på ände av tråden. Utan att förlora kontakten med sonden och den lilla kabeln, vrid tändningsnyckeln för att starta. Du bör ha 12 volt när nyckeln är i startläge och ingen spänning när tangenten släpps. Denna tråd aktiverar startmotorn. Om ingen spänning finns, kolla starter säkringen. Om säkringen är bra, är tändningslåset dåligt.
5

bort minuspolen på batteriet med en skiftnyckel. Sätt voltmetern åt sidan för nu. Ta bort de två skruvarna som håller startapparaten på motorn med en hylsa. Dra i startsnöret ut från motorn och lägg den på ramen, men se till att den stora kabeln inte vidrör ramen eller någon annan metall.
6

Anslut minuspolen på batteriet och kortfattat vrid knappen för att starta och se om startmotorn Bendix (växeln på slutet av startmotorn) kommer ut och startmotorn fungerar. Om den gör det, inspektera tänderna på svänghjulet genom hålet utryms av startapparaten. Om tänderna mals ner eller oregelbundna i fläckar, måste svänghjulet bytas ut. Om batteriet inte fungerar starter, byt startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67669.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.