Felsökning generatorn på en 2001 Mercury Marquis

Laddsystemet i 2001 Mercury Grand Marquis består av batteri och generator, tillsammans med ledningar som behövs för att ansluta dessa två komponenter och leverera ström från dem till resten av bilen . Testa generatorn och batteriet i bilen med en digital volt /ohm mätare, inte ett test ljus, för bättre noggrannhet. Med rätt mätare, kan den genomsnittliga hem mekaniker felsöka avgiftssystemet i markisen på bara några minuter. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

testa batteriet för korrekt laddning. Batteriet i Mercury Marquis ligger i passagerarsidan framför motorrummet. Slå strålkastarna på under 30 sekunder, med tändningsnyckeln i läge OFF, för att eliminera eventuella oönskade yta laddning i batteriet. Stäng av strålkastarna, och vidrör den svarta kabeln från det digitala volt /ohm mätare till den negativa batteripolen och den röda kabeln till den positiva polen. Spänningen på mätarens display måste vara över 12.5 volt eller generatorns test inte är giltigt. Ladda batteriet innan du fortsätter testet om spänningen är låg.
2

Test för batterispänning på batteripolen ovanpå baksidan av generatorn. Generatorn i Marquis ligger högst upp framsidan av motorn, under en plastkåpa. Fodralet knäpps fast och utanför, inga verktyg behövs för att flytta det upp tillräckligt för att få tillgång till terminalen. Tryck den svarta mätaren ledningen till den negativa batteripolen och den röda mätaren ledningen till den positiva batteripolen. Spänningen som visas på mätaren ska vara inom 0,3 volt av spänningen mätt vid batteriet. Om den är lägre än den, rengör och dra åt batteripolerna innan ytterligare tester.
3

Starta motorn och, med motorn igång, tryck på mätaren leder till batteripolerna. Den svarta kabeln går till den negativa polen, och den röda ledningen går till den positiva polen. Spänningen som visas ska vara 13,5 volt till 14,7 volt. Om spänningen med motorn igång inte är korrekt, byt generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64899.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.