Vad orsakar Loose Styrning eller glappar i ratten på en Honda Civic?

Honda Civic använder ett rack-and-pinion typ av styrväxel, som fäster vid styrspindeln med två separata tie-manöverstag att leverera styrkrafterna till framhjulen. Även detta system är normalt tillförlitliga, kan problem uppstå med styrningen att kännas lös. Vissa självutvärdering kan kompletteras med tekniskt kunniga fordonets ägare, men allvarlig oro kan behöva utvärderas och korrigeras av en tekniker. Steering Gear interna komponenter

Lös styrning eller spel kan orsakas av ett internt fel i styrväxeln, eller rack-and-pinion enhet. Om komponenterna inuti är försliten, får input från rattstången inte direkt överföras till styrlänkaget och kan orsaka spela i ratten. Den styrväxel är i allmänhet inte servad på fältet och är oftast ersättas med en renoverade eller nya enheten. Beakta förflyttning av styraxeln medan en hjälpare vänder hjulet. Om den ingående axeln till styrväxeln rör sig, men de dragstänger inte, misstänker internt fel styrväxeln.
Tie-Rod Underlåtenhet

Tie-rod misslyckande kan leda till att styrningen känns lös i en Honda Civic, som använder separata dragstänger för vänster och höger sida som fäster den främre mitten på styrväxeln. Om tie-rod är löst, kommer det att låta rörelsen av enheten innan den överför rörelsen till Styrspindel, vilket den lösa känslan. Kontrollera dragstängerna för upp-och nedåtgående rörelse genom att gripa dem vid ändarna, trycka och dra rakt upp och ner. Varje rörelse i kulleden är ett tecken på misslyckande. Kontrollera även justeringshylsan som förenar de inre och yttre styrstag tillsammans för lösa bultar.
Styrväxel Montering

fästen styrväxeln till unibody i Honda Civic med två bultar som skruven genom styrväxeln nära den vänstra och högra änden. Om dessa skruvar är lösa, kan hela växeln flyttas när ratten vrids innan dragstängerna rör sig, vilket orsakar glapp eller spel. Slitna eller försämrats montering kuddar, eller bussningar, kan orsaka samma problem.
Rattstång Kontrollerar

rattstången innehåller en rattstång med en kardanknut som fäster ratten till ingående axeln hos styrväxeln. Kardanknuten kan vara lös eller rattstången får inte skruvas tätt mot fordonet. Kontrollera kardanknuten för lösa bultar och kolla för lek eller rörelse i lederna. Det kan också åtföljas av ett ljud när du vrider på ratten. Rattstången monteras på kroppen av fordonet med två bultar och muttrar vid basen av kolonnen, vilket också bör kontrolleras för täthet.
Andra faktorer

Alla styrningen glapp eller spel är en allvarlig fråga, och den kompletta styr-och fjädringssystem skall inspekteras noga när det är märkt. Andra upphängningssystem för komponenter såsom strävor eller kulleder och kontroll bussningar arm kan få fordonet att kännas lös. En lös hjullagret kan också vara fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68504.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.