Felsökning av luftkonditionering i en Pontiac Grand Am

Ta ett skott på att försöka felsöka problem luftkonditioneringssystem i din Pontiac Grand Am innan en kostsam och tidskrävande resa till återförsäljaren eller en mekaniker. Ibland luftkonditionering problem i en bil kan vara en enkel fix, även för dem av oss som inte vet någonting om bilar. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn på bilen och låt den gå i några minuter. Justera klimatkontroll. Om de inte känns rätt, så problemet är förmodligen i kontrollpanelen. Om kontrollerna mår bra, men har ingen effekt på luften så är det förmodligen en säkring. Om du inte kan höra den medföljande blåser ljud när luften släpps från låg till hög, ligger problemet i fläktmotorn.
2

Koppla den svarta negativa batterikabeln först när vi letar efter fläktmotorn . Avlägsna kåpa och dra de elektriska kontakterna från fläktmotorn. Lossa fästskruvarna och ta bort fläktmotorn och fläkt.
3

Kontrollera kontrollpanelen nästa. Koppla bort den negativa batterikabeln först. Ta bort skruvarna som håller klustret trimplatta till instrumentpanelen och luta toppen av klustret trimplatta nedåt släppa klippen som fixerar botten trimplatta till instrumentbrädan.
4

Ta trim platta. Ta bort skruvarna som fäster tillbehöret trim mittplattan till instrumentbrädan. Luta toppen av tillbehöret trimplatta nedåt släppa klippen som fixerar botten av plattan till instrumentpanelen.
5

Använd en skruvmejsel för att skruva loss skruvarna som fäster styrenheten på instrumentbrädan. Avlägsna styraggregatet från instrumentbrädan. Lossa de elektriska kontakterna och ta bort styrenheten.
6

Byt ut en trasig säkring i Grand Am lätt. Det finns två invändiga säkringshållare i Grand Am, men rätt säkring kommer att hittas på passagerarsidan. Öppna dörren och bänd loss sidopanelen till höger på instrumentbrädan. Använd guiden på insidan av panelen för att hitta rätt säkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63817.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.