Felsökning av luftkonditionering i en Saturn Ion

Undvik en resa till mekaniker genom att försöka felsöka problem själv i din Saturn Ion. Medan luftkonditionering problem är vanliga, de är ofta ganska enkla att diagnostisera och även korrigera. Saker du behöver
Skruvmejsel
skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och slå på luftkonditioneringen. Låt motorn gå några minuter så att luften kan kyla. Kontrollera att du har rätt knappar valt. Denna enkla steg kan avslöja roten till problemet.
2

Justera klimatkontroll. Om de verkar fungera bra men har effekt på luften, så problemet är förmodligen en enkel säkring. Om kontrollerna inte fungerar korrekt, så problemet är förmodligen med kontrollpanelen. Om du inte kan höra ljud när man vrider luften från låg till hög, då problemet är sannolikt med fläktmotorn.
3

Pull på tillbehöret trimplatta att frigöra kvarhållande fästanordningar att komma till kontrollpanelen. Koppla den elektriska kontakten. Ta bort skruvarna från radion och dra ut radion. Koppla radio elektriska kontaktdon och demontera radion. Koppla ur läget och kablar temperatur från HVAC styrenheten. Koppla loss luftkonditionering styraggregat elektriska kontaktdon. Skruva loss kontrollpanelen.
4

bort en trasig fläktmotor. Hitta rätt bakom den nedre trim fotutrymmet panel. Koppla den elektriska anslutningen. Skruva upp locket och ta bort det. Ta bort muttrarna och bultarna som håller fläktmotorn och fläkt på plats och ta bort det också.
5

Kontrollera kylvätskans nivå. Lyft huven på motorhuven och lokalisera kylvätskebehållaren längst fram på förarsidan. Lyft på locket och lys med en ficklampa inne i behållaren. Titta in på sidan av behållaren för att se till att kylvätskenivån ligger mellan den låga och heldragna linjer. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63818.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.