Felsökning Wiring båttrailer

Underhålla broms, vända och köra lamporna på din båttrailer är viktigt för att förhindra bogsering olyckor eller biljetter trafik. Före varje resa bör släpets lampor kontrolleras för korrekt funktion, även om resan inte förväntas bära in de nattliga timmarna. Om du byter ut en glödlampa misslyckas med att fixa en inoperabel ljus båttrailer, kan mer omfattande felsökning vara nödvändiga för att fastställa orsaken till problemet. Saker du behöver
testlampan
Visa fler instruktioner
1

Koppla från dragfordonet från båttrailer. Den enda förbindelsen mellan dragfordonet och släpvagnen bör båten släpvagnskablage jack. Felsökning av släpvagnskablage med säkerhets kedjor eller dragkrok anslutna till fordonet kommer att orsaka felaktiga avläsningar vid kontroll kretsen för en ordentlig grund.
2

Vrid dragfordonet lamporna. Koppla ur jack släpvagnskablage från fordonet för att kontrollera spänningen vid varje plintar på bromsen kontakten. Den vanligaste ledningar arrangemang för båttrailer ledningar är en fyra-pinflat kontakt. De fyra tråd färger och deras tillhörande funktioner:. Vit - jord, brown--running/tail ljus, gul - vänstersväng /bromsljus, grön - högersväng /bromsljus
3

Kontrollera förekomst av spänning på de bruna, gröna och gula kontakterna på kontakten med ett test ljus. Anslut testet ljusets klipp till fordonets ram och sätt in mätproben i var och en av de tre terminalerna i pluggen. Ha en hjälpare sväng på respektive blinkers och bromspedalen för att kontrollera alla funktioner. Om endera eller flera av terminalerna läser låga eller noll volt, kontrollera panelen fordonets säkring för en trasig säkring.
4

Inspektera vita jordledningen på trailern. Marken bör fästas säkert till metallramen på släpvagn med en mekanisk koppling. Om marken är lös eller korroderade, rengör eller byt jordanslutningen för att säkerställa att marken bedriver ordentligt.
5

Läs spänningen vid felaktiga trailern ljus med trailer lampor anslutna till dragfordonet . Använd testet ljuset att kontrollera spänningen vid wireterminalen där släpvagnskablage ansluter till specifika armatur. Om ingen spänning detekteras, inspektera hela längden av bromsen ledningar, från fixturen till släpet ljus kontakten, för skärsår i tråden. Byt ut eller reparera eventuella dåliga ledningar.
6

Kontrollera om en säker plats på den felaktiga trailern ljus. Den returväg för alla elektriska strömmar till bromsljus färdas genom ramen hos båttrailer. Om en särskild fixtur inte är ordentligt jordat till trailern frame, kommer ljuset inte att fungera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65481.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.