Vad orsakar en fläktrem att tjalla?

Alla moderna bilar har flera tillbehör på framsidan av motorn, inklusive en luftkonditionering kompressor, generator, servostyrning pump, vattenpump och kylfläkt. En drivrem - vanligtvis kallas en fläktrem - driver en eller flera av dessa tillbehör. När en komponent i fläktrem systemet misslyckas, kan du höra ett gnisslande ljud från fläkten bältet. Fyra huvudkomponenter kan orsaka en fläktrem som gnisslar. Misslyckades fläktrem

En misslyckad bälte är den mest troliga orsaken till det skrikande. Som tiderna fläktrem, blir det glaserade och sträcks. Glasrutor och stretching gör att remmen slirar på remskivorna som den driver - luftkonditionering, servostyrning och generator, till exempel. Detta halka buller orsakar ett gnisslande ljud från fläkten bältet, och det enda sättet att åtgärda detta är att byta ut remmen.
Misslyckades tillbehör

fläktrem vanligtvis driver flera komponenter förutom fläkten. Om någon av dessa komponenter misslyckas och låser upp, kan det orsaka ett högt tjutande ljud från bandet. Det enda sättet att rätta till detta problem är att ersätta den felaktiga komponenten. Bandet löper också över flera frilöpande remskivor bara där för att vägleda bältet. Om lagret i en tomgångsskiva misslyckas, kan du höra ett gnisslande ljud när bandet drar längs remskivan.
Remskiva Glaze

Precis som fan bälte glasyrer, ibland en trissa kan glasyr. Plast remskivor är mer mottagliga för glasrutor än en metall remskiva. Detta kan leda till att bandet förlorar sitt grepp på remskivan, vilket orsakar ett gnisslande ljud. Det enda sättet att rätta till det här problemet är att ersätta den inglasade remskiva Addera Remspännare

fläktrem kräver ett visst mått av spänning för att fungera korrekt -. Spänningen varierar, beroende på fordon. Vissa fordon har en manuell spännare och som tillåter en justering av spänningen på bandet som sträcker med åldern. Om din bil har en automatisk remspännare, behöver den inte någon justering av dig. I fallet med en lös automatisk spännare, byt spännaren för att rätta till problemet.
Tillfälliga tjaller Elimination

Flera företag säljer ett bälte dressing som reducerar eller eliminerar bälte squeal . Detta förband är endast för tillfälligt bruk och att använda det som en reparation kommer så småningom att leda till bältet sönder. Om remmen går sönder på vägen, kan det lämna dig strandsatta på grund av överhettning eller ett urladdat batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68156.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.