Felsökning av en 1990 Chevy 1500 Truck

Den 1990 Chevy 1500 presenterar fyrkantig kropp design och en 4,3 liters, V6-motor. Fordonet infördes som en bränsleekonomi fordon utan att offra de dragande och bogsering kapacitet. Felsökning motorproblem uppnås genom att lyssna och känna efter förändringar i prestanda. Felsökning haverier uppnås genom att använda uteslutningsmetoden för att åtskilja fungerande delar från sviktande delar. Fordonet använder inte en dator diagnossystem och ägare kan göra reparationer utan en elektronisk läsare. Saker du behöver
Startkablar
Generator
Tändstift
Bränslepump
Starter
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln och testa batteriet genom att vrida på det inre ljuset och radio. Om lamporna är svaga och de fladdrar vid försök att starta, ladda batteriet med startkablar och en kör fordon. Om batteriet inte håller laddningen, ersätta den med en ny. Byt generator om batteriet fortsätter att tappa laddningen.
2

Vrid nyckeln för att starta motorn. Om motorn roterar men inte avfyras, byt tändstift. Om pluggarna inte hjälper, rengör spridare. Om lastbilen fortsätter att misslyckas, byta bränslepumpen.
3

Byt startmotorn om batteriet och generatorn är bra men motorn kommer inte vev när du vrider om nyckeln. Den Chevy truck är sannolikt att kräva en ny tarter vart tredje eller fjärde år. Startmotorn är särskilt sannolikt att misslyckas i kalla miljöer.
4

provköra lastbilen på en plan yta och variera hastigheten för att testa överföringen. Om sändningen är i dåligt skick kommer det att slipa och hoppa växlar. Överföringen bör övergå smidigt utan alltför varvar och överansträngning.
5

känner för att dra och vibrera när du kör. De fyrhjulsdrivna skåp kommer att hålla på naven Om fel överföringen. Flytta fordonet mellan tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift flera gånger frigöra skåp från naven. Har överföringen fallet servad om fyra hjul inte kommer att släppa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67698.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.