Felsökning Oxygen Sensor på en 94 Toyota 22RE

Datorn i din 1994 Toyota 22RE motor är beroende av en korrekt signal från syresensorn att ge motorn med rätt mängd bränsle till cylindrarna. Efter tusentals miles av tjänsten men kan avgaspartiklar blockera sensorn arbetsområde element eller en utsliten krets kan hindra elektrisk ström flöde. Dock är en dålig lambdasond inte den enda komponenten som kan påverka din 22RE motorprestanda. Innan skyller på sensorn, felsöka enheten för att bekräfta dina misstankar. Saker du behöver
10 megaohm digitalvoltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kör din Toyota i ca 20 minuter att få motorn varm så syresensorn startar övervaka avgaserna.
2

Park din Toyota på plan mark, stäng av motorn och gå få din 10 megaohm digitalvoltmeter.
3

Ställ din mätaren till en låg DC volt sortiment så att du kan läsa från 0,1 V till 1,0 V.
4

Öppna huven och starta motorn. Race den över 1.200 rpm under två minuter och låt den gå på tomgång. Börja dina tester genom att ansluta din mätare röd sond till sensorn signalkabel och den svarta proben till någon metallyta eller bult på motorn. Spänningen läsning på din mätare ska fluktuera kraftigt mellan 0,2 och 0,8 volt.
5

Koppla ett vakuum slangen vid insugningsröret, som det går till Positiv vevhusventilation (PCV) ventil. Displayen på din mätare ska gå ner till ca 0,2 volt, vilket signalerar datorn att det är väldigt låg bränsle i blandningen. Återanslut vakuumslangen.
6

Lossa röret luftrenare med en Phillips-skruvmejsel och blockerar öppningen leder till spjällhuset med en trasa. Displayen på din mätare ska gå upp till ca 0,8 volt, vilket signalerar datorn finns det för mycket bränsleblandning. Byt röret luftrenaren med Phillips-skruvmejsel.
7

Snap gasreglaget öppna och stäng. Displayen på din mätare ska cykla upp och ner, svara på den plötsliga ökningen av luft går igenom gasreglaget. Be din assistent för att stänga av motorn. Om du märkt sensorn cykla långsamt under det första testet eller sensorn underlåtit att reagera på lämpligt sätt till blandningen tester, kolla trådarna i kretsen för shorts eller raster. Om inte, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65711.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.