Hur man utför en Compression Test på motorn i en Chevy Corvette

När V8-motor i en Chevy Corvette kör dåligt, förlora makten eller brinnande olja, är en komprimering testa ett enkelt sätt att diagnostisera problemet. Genom att jämföra komprimering siffrorna till rekommenderade kompressionsförhållande, kan du räkna ut vilka cylindrar innehåller slitna delar och behöver repareras. Saker du behöver
kompressionsmätare
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Förbered för testet genom att värma upp motorn i Chevy Corvette sedan en kompression Testet utförs på en kall motor kommer att vara felaktig. Ta bort alla de åtta tändstift från motorn efter att du stängt av bilen. Var noga med att stänga av tändningen för att eliminera risken för elektriska stötar när de utför komprimering testet.
2

Placera kompressionsmätare i ett av tändstiftshålen och vev starter så att kompressionen bygger på denna cylinder. Skriv ner komprimering numret och fortsätter till nästa tändstiftshålet. Upprepa proceduren för varje cylinder, registrera alla åtta siffror.
3

Jämför kompression nummer till kompressionsförhållandet för Chevy Corvette. Om bilen innehåller en 7.0L motor, är kompressionsförhållandet 11,0:1, men om den har en 6.0L motor, är förhållandet 10.9:1. Om bilen innehåller en 6.2L motor, varierar förhållandet i hästkrafter. Det korrekta förhållandet för en 430hk motor är 10.7:1 och ändras till 9.1:1 för en 638hp motor.
4

Utvärdera skillnaden mellan det rekommenderade kompressionsförhållande och provningsresultaten. En idealisk läsning faller inom 15 PSI från det rekommenderade antalet. Siffrorna bör också vara inom 10 PSI från varandra. Du kommer att behöva testa varje cylinder med en låg läsning.
5

Lägg en liten mängd motorolja till cylindern som visar en låg läsning innan du kör komprimering testet igen. Om komprimering numret är högre än den första, har cylindern slitna cylinderväggarna eller kolvringar. Om numret är detsamma, är det slitna ventiler eller ventilsäten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63775.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.