Hur man utför en Compression Test på motorn i en VW Jetta

En kompression test är ett användbart verktyg som används för att diagnostisera motorproblem i en VW Jetta. Det är lätt att utföra och kräver inte att riva isär motorn för att se det som inte fungerar på rätt sätt inne i den. Några vanliga problem som konstaterades vid detta enkla test inkluderar slitna ventiler, kolvringar och cylinder väggar. Saker du behöver
kompressionsmätare
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Värm upp motorn i VW Jetta sedan ett kompressionstest körde på en kall Motorn kommer inte att vara korrekt. Kontrollera att batteriet i bilen är i gott skick eftersom den kommer att behöva snurra motorn flera gånger
2

Stäng av bilen och ta bort alla tändstift från motorn,. Antalet varierar beroende på motorstorlek. Nu startmotorn kan snurra motorn fritt. Inaktivera tändsystemet att undvika elektriska stötar under kompressionstestet.
3

Placera kompressionsmätare i ett av hålen tändstiftet och dra runt startmotorn för att rotera motorn. Detta bygger kompression i den cylindern. Anteckna resulterande komprimering numret för jämförelse senare. Upprepa denna process för varje cylinder, hålla ett register över alla komprimering numren.
4

Kontrollera om kompressionselementen siffrorna faller inom 15 PSI för tillverkarens specifikationer för VW Jetta. Om bilen innehåller en femcylindrig motor, är en idealisk läsning 9,5:1. På modeller med en fyrcylindrig motor, varierar det rekommenderade kompressionsförhållande genom motorn. Om bilen innehåller en 2.0L motor, är 10,3:1 men om det har en 1.9L motor, är förhållandet 18,5:1 istället.
5

Jämför dina siffror till varandra samt . Varje nummer ska ligga inom 10 PSI från de andra. Om en cylinder visar en låg läsning, tillsätt en liten mängd motorolja till denna cylinder och utför kompressionstestet igen. Om komprimering antal ökar, slitna cylinderväggarna eller kolvringar är problemet. Om numret inte ändras, har motorn slitna ventiler eller ventilsäten istället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63776.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.