Vad är några orsaker till att förlora backväxeln i en manuell växellåda?

Att förlora ett av kugghjulen i din sändning är ett tecken på ett allvarligt transmission problem. Om backväxeln i din sändning går ut, kan du förvänta dig att spendera en betydande summa pengar att reparera den. Ombyggnad en manuell växellåda kan kosta flera tusen dollar, så förlorar backväxeln i din överföring är en big deal. Det finns flera saker som kan hända som gör att backväxeln i manuell växellåda för att misslyckas. Bär

Ibland växlarna i din sändning helt enkelt slits ut med tiden. Om din bil är gammal, eller har ovanligt hög körsträcka, kan du räkna med delar att misslyckas. Kugghjulen i din sändning kan gå sönder, slitas ut och annars slutar att fungera på grund av ålder eller brist på korrekt överföring underhåll. Om du aldrig kontrollera din transmissionsolja, aldrig ha din sändning spolas och aldrig betala någon uppmärksamhet till din sändning tills du märker växlar har slutat fungera, kan du vara ganska säker på att en del av problemet är vanvård.

drivrutin fel

Manuella växellådor kräver att föraren växla transmissionen från växel till växel. Om föraren gör ett misstag, särskilt vid en hög hastighet, kan den bryta ett av kugghjulen. I fallet med backväxel, om en förare skiftar från tredje eller femte växeln, siktar på fjärde och istället träffar omvänt, är växeln nästan garanterat att bryta.
Skadade Synchronizer

En skadad Synchronizer kan göra det väldigt, väldigt svårt att sätta din sändning i växeln. Synkroniseraren uppgift är att hålla bilen från att gå in i fel växel och förhindra bryter växlar på grund av felaktig växling. Om du kämpar för att få din sändning i backen, kanske du vill ha din mekaniker kontrollera synkroniseringsanordningen att se till att det faktiskt är din utrustning som orsakar problemet och inte synkroniseringsdonet fel och hindrar dig från att sätta din sändning i backen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65924.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.