Så här kontrollerar Engine Light på 1997 Honda Accord

Den 1997 Honda Accord presenterade den andra generationen av datoriserade motordiagnostik, kallad diagnostik på 2 eller OBD II. Denna diagnostik tekniken tillämpades på alla personbilar som tillverkats efter år 1996 och standardiserade den utrustning som behövs för att diagnostisera check-motorn ljus koder. Medan den diagnostiska utrustning som du ansluter till din bils OBD hamn var en gång dyrt att köpa, eftersom åren har gått, är OBD II nu i full drift och skannrar och verktyg har blivit överkomligt för hem mekanik och gör-det-själv reparation entusiaster. Saker du behöver
OBD II scannerOBD II felkoder guide
Visa fler instruktioner
1

bort askkoppen från mitten instrumentbrädan i 1997 Honda Accord. Ställ askkoppen åt sidan.
2

Anslut kontakten för OBD II skanner i det diagnostiska /datalänkanslutningen (DLC) visade nu genom din avlägsnande av askkoppen.

3

Placera nyckeln i tändningslåset och vrid om nyckeln två klick framåt till läge "II" -. även kallad KOEO (key-on/engine-off) läge
4 < p> Följ menyn för OBD II scanner för att avgöra vilken kod (er) har orsakat ljuset Check Engine (även känd som fel indikatorlampa eller MLC) att lysa. Det finns många sorter av OBD II skannrar med olika operativa förfaranden, de flesta är ganska enkla att använda. De flesta använder en scroll knapp eller två för att bläddra igenom skärmen menyn för OBD II scanner, och de flesta erbjuder en "läsa koden" eller "read DTC (felkod)" alternativet.
5

Press Enter eller knappen Skicka för att hämta koden när skannern har valts till "read-koden" eller "läs DTC" alternativet. Vissa bildläsare kan ta några sekunder att hämta data genom Accord elektroniska styrenhet.
6

Hänvisa numret (er) av felkod (er) till en online felkoder webbplats (se Referens avsnitt nedan) för att hämta mer information om felkoden. Några high-end skannrar kommer att ge en kort beskrivning av felkoder på skärmens meny.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65176.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.