Min 2005 Ford Taurus har problem Börjar

Människor är starkt beroende av sin bils prestanda och ta tröst i att veta att när de går till jobbet på morgonen bilen startar. Detta är dock inte alltid fallet och bilar är ökända för att inte starta när vi minst anar det. Regelbunden service och underhåll kan förhindra detta problem till stor del, men slitage kommer så småningom bryta någon del av din bil, hindrar det från att starta. Saker du behöver
ren trasa
Hylsnyckel
Liten skiftnyckel
Liten stålborste
vanlig skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven och använda armen för att säkra den. Om din Taurus gick inte att starta, är den första komponenten bör du kontrollera batteriet. Kontrollera batteripolerna för tunga korrosion. Lossa anslutningarna med den lilla skiftnyckel och ta bort minuspolen först. Torka terminalen och rengör batteriet stolpen och byt.
2

Kontrollera om batteriet är urladdat. Försök att starta bilen kommer att resultera i ett vinande ljud som motorn försöker vända men batteriet saknar ström. Om detta är fallet, ladda batteriet eller använda startkablar och ett annat fordon för att hoppa starta bilen. Om batteriet är urladdat på grund av en defekt generator batteriet inte hålla en avgift och båda poster behöver bytas.
3

Kontrollera dina tändstift. En felaktig eller sprucken tändstift kommer misslyckas med att väcka. Dessutom, kan luckorna i pluggarna försämras på grund av rost eller koks (svärtad yta). Dra den höga spänningen sladden från pluggarna en i taget, eftersom ledningarna måste hållas i korrekt ordning. Använd hylsnyckel för att lossa pluggen och ta bort den. Kontrollera mellanrummet mellan käglan punkter och rengör dem med en stålborste. Om kontakten har blivit kraftigt korroderat byt den vid behov.
4

Kontrollera startapparaten. Symtom på en felaktig starter blir ett klickande ljud när du försöker starta bilen. Motorn kommer inte vända om solenoiden i startmotorn har misslyckats. Felaktiga förrätter kommer att ha intermittenta fel och du kanske upptäcker att det ibland ser ut att vara några problem att starta men andra gånger klickande ljud kan avbryta tändningsförsök. Byt startmotorn när detta inträffar.
5

Vrid nyckeln i tändningslåset och lyssna till hur motorn svarar. Detta kan vara en stor ledtråd om eventuella problem. Om dina spridare blockeras din motor kommer att vända och skjuta upp men då kommer bristen på bränsle i spridarna orsaka att motorn stannar genast. Du bör se din mekaniker om du inte vet hur man tar bort dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65518.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.