Felsökning av en Toyota Pickup Spärr Hood Kabel

Den huvfäste kabeln på din Toyota pickup frigör låsmekanismen under huven så att du kan öppna huven och arbete i motorrummet. Tyvärr kan denna kabel misslyckas ibland eller lossna. När den gör det, kan det vara svårt eller omöjligt att använda. Replacement kablar kan köpas på de flesta bildelar butiker för din Toyota truck om du behöver byta ut den. Dock är det första du behöver göra felsöka problemet. Saker du behöver
Avfettaren
Soap
Vatten
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Dra tillbaka huven spärren i förarsidan fotutrymmet.
2

Kontrollera kabeln spänning om huven inte dyka upp när du drar tillbaka frigöringsspaken. För att göra detta måste du klättra ner i foten väl och undersöka kabeln på baksidan av armen. Kabeln är fäst på baksidan av hävarmen. Det bör finnas liten eller ingen slack i kabeln när spaken inte dras. Om det finns, kan detta tyda på att din kabel är sliten någonstans på linjen och behöver bytas.
3

Kolla under huven för en dåligt fungerande låsmekanism. Du kanske kan frigöra låsmekanismen genom att trycka ned änden av huven medan en assistent drar spaken Huvlås. Om detta frigör huven så att du kan öppna den, kan problemet vara smuts eller skräp i låsmekanismen, en trasig låsmekanism eller en trasig fjäder på spärren på undersidan av huven.
4 < p> Inspektera mekanismen huvfäste. Huven spärren på undersidan av Toyotas Huven skall röra sig fritt. Om det har fastnat eller inte kommer att röra sig, och det finns inget skräp i vägen för spärren, måste du byta ut låset. Om det finns skräp, kan du rengöra spärren med tvål och vatten, eller avfettningsmedel och en ren trasa.
5

Inspektera huvfäste våren. Fjädern ska inte vara rostiga eller böjd. Fjädern skapar ett tryck mellan huven låsmekanismen på ramen och huven. Om våren är skadad, då du kanske inte kunna korrekt stänga huven. Denna fjäder behöver ersättas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64520.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.