Hur man testar en Auto batteri

Det finns ingen enskild bil problem som strängar drivrutiner så ofta som ett dött batteri. Ett batteri dör ofta plötsligt. Det kan vara bra en dag och redo för återvinning nästa. Förare tycker väldigt lite om dem medan de arbetar, så när batteriet når slutet av sin livslängd, är det ofta en överraskning. Det finns andra komponenter som kan orsaka startproblem, dock att presentera som ett dött batteri, så det är alltid klokt att testa enheten först innan du byter. Det finns några ovetenskapliga tester som hjälper dig att begränsa problemet nedåt, men det enda sättet att testa den verkliga prestandan på batteriet är att använda en voltmeter. Saker du behöver
Voltmeter
Destillerat vatten
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Bänd plastskydden från battericellerna för att kontrollera vattnet nivå. Underhållsfria batterier är förseglade och aldrig behöver vatten, men många batterier bör kontrolleras regelbundet för vattennivåer, särskilt under sommaren. Använd endast destillerat vatten om cellerna är låga och behöver fyllas. Var mycket noga med att inte överfylla. Detta kan lösa batteriets prestanda problem utan ytterligare provning.
2

Kontrollera startkablar och en bil med ett bra batteri är tillgängliga, försök sedan slå på belysningen i bilen med den misstänkte batteriet. Batteriet kan laddas och arbeta, men ändå vara dåligt om det inte kan hålla denna avgift. Lämna lamporna på i fem till tio minuter, sedan försöka starta bilen. Om startmotorn omsätter långsamt, eller inte vända alls, är batteriet inte troligt. Addera 3

Test utspänningen på batteriet med din voltmeter. En voltmeter är en alltid praktiskt, billigt verktyg för alla bilägare garage. Dra skyddande positiva locket batteripolen (röd) bort och fäst den röda terminalen från voltmetern. Fäst den negativa (svarta) terminal till den negativa batteripolen på batteriet. En riktig spänning läsning för ett batteri i vila bör vara mellan 12.5 och 12.8 volt.
4

Anslut batteriet och starta bilen. Fäst voltmeter till att köra bilen och kontrollera att spänningen inte har doppat under 9,5 till 10. Om så inte är fallet, är batteriet bra och du kan behöva titta på de övriga komponenterna om ett problem kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64458.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.