Hur vill kolla en Ford Ranger Vattenpump

Vattenpumpen på din bil är hjärtat i kylsystemet. Om pumpen går sönder och slutar cirkulerande kylvätska, kommer din motor stannar snart därefter. De två huvudsakliga sätt en pump misslyckas är läcker och beslag. Att misslyckas med att ordentligt underhålla din kylsystemet kan leda till både, så se till att du håller dig på din planerat underhåll. Om du börjar med kylning frågor, är det bäst att ha en utbildad tekniker inspektera ditt kylsystem. Men det finns några enkla kontroller man kan göra själv, börjar med vattenpumpen. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

sätta din skyddsglasögon på, lyfter huven, slå på ficklampan och titta ner på din vattenpump. Det är bäst att göra denna första granskning när motorn är kall. Du kommer också att behöva krypa under för att titta på undersidan av vattenpumpen vid inspektionen.
2

Inspektera läckhål på pumpen. Den läckhål är ungefär lika stor som ett litet suddgummi och när den huvudsakliga vattenpump packningen börjar svika, kommer kylvätska börja dribbla från läckhål. Byt vattenpumpen om du ser några tecken på läckage från läckhål. Om inte, gå vidare till steg tre.
3

Inspektera för någon väta direkt under vattenpumpen. Smuts samlar ofta på i-hood läckor, så om du inte ser några tecken på fukt, inspektera för någon nedsmutsning som verkar större än omgivande områden.
P Om du ser några tecken på fukt eller smuts, du kan ha en läcka. Om du inte ser några tecken på läckage, gå vidare till steg fyra.
4

Starta motorn och varmkör den. Tryck försiktigt den övre kylarslangen regelbundet. Om slangen aldrig värmer, är antingen din termostat öppnar inte som den ska eller vattenpumpen inte cirkulerar kylvätskan. I båda fallen är det bäst att ersätta termostaten och utföra detta steg igen. Om, efter att ha installerat en bra termostat du fortfarande har en förkylning övre kylarslangen, byt vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64580.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.