Coolant Temperature Sensor Ersättning för en 2005 Honda Accord

År 1976 tillsattes Honda ett nytt fordon till sin växande lineupen av bilar, Accord. Den 2005 Honda Accord kom standard med en 2,4-liters, fyrcylindrig motor som producerade 160 hästkrafter med en 3,0-liters V-6 motor finns som producerade 240 hästkrafter. Honda frysskydd /Kylvätska typ 2, höll en termostat, kylare och fläktar motorn vid en acceptabel arbetstemperatur. Denna motor används en sensor kylvätsketemperatur att styra när fläktarna slås på och av, samt förmedla den kylvätsketemperatur till temperaturmätaren i kombiinstrumentet. Byta denna sensor kräver inte mycket arbete. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet
Socket
2 liter Honda frysskydd /kylvätska typ 2
momentnyckel
Clean butik trasor
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket från Accord s kylaren.
2

Höj framsidan av Accord, med hjälp av en domkraft, och slide pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Accord på pallbockar och ta bort domkraft
3

krypa under Accord s kylaren och skjut dräneringstråget under petcock -. Radiatorn avtappningspluggen. Lossa petcock för hand, och låta allt kylmedel rinna ur kylaren. Sätt tillbaka och dra åt petcock när allt kylmedel har runnit ur kylaren.
4

Lokalisera motorkylvätskans temperatursensor på den nedre, förarsidan av kylaren. Lyft upp på låsspärren på ECT-givarens kablage och koppla ur selen.
5

Ta ECT-givaren från kylaren, med ett Ratchet och uttag.
6

Smörj in O-ringen på den nya sensorn med nya Honda frysskydd /Kylvätska typ 2. Installera den nya ECT-givaren och dra den till 17 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
7

Höj Accord av domkraften står, med hjälp av en domkraft, och ta bort läktaren från under fordonet. Sänk Accord till marken. Addera Påfyllning och avluftning av kylsystemet
8

Fyll behållaren kylvätska overflow till "Max" linje med Honda frysskydd /Kylvätska typ 2 . Fyll kylaren till basen på påfyllningsröret med Honda frysskydd /Kylvätska typ 2.
9

Montera kylarlocket och förvandla det till sitt första stopp. Detta håller locket på plats, men det är löst hjälp på kylaren.
10

Slå på Accord motor och låt den värmas upp och vänta tills kylfläkten att sätta på och stänga två gånger. Stäng av motorn.
11

Ta bort locket, med en ren butik trasa att isolera din hand, och kontrollera kylvätskenivån. Lägg Honda frysskydd /Kylvätska typ 2 tills nivån når basen på kylarens påfyllningsröret och dra åt kylarlocket. Totalt innehar Accord kylsystem 1,32-1,77 liter Honda frysskydd /Kylvätska typ 2, beroende på fordonets alternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68065.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.