Varför finns det inget tryck i min bils Topplock?

Motorer är i grunden stora luftpumpar som suger syre, kombinera den med bränsle, krama det tills det går bom och sedan utvisa det. Även motorer kan tolerera några fel eller begränsning i suger in och blåser ut faser, kommer en brist på cylindertrycket avsluta hela partiet i ett pulsslag. Ventiler Öppna

Den mest uppenbara och sannolika skäl för ett noll-tryck läsning är att du har en eller flera ventiler vidöppen. Det finns en massa saker som kan orsaka ventilerna hänga öppen, underlåtenhet att rotera motorn så att båda ventilerna på en cylinder är stängda är chef bland dem. Andra orsaker är slitna ventilstyrningar, trasiga ventilfjädrar, skadade vipparmar och kamföljare, fastnat hydrauliska lyftare, trasiga ventiler, böjda stjälkar ventil och trasiga kedjor timing eller bälten. Det snabbaste sättet att leta efter en fast ventil är att ta bort ventilkåpan och vrid motorn att stänga både insugs-och avgasventilerna. När vipparmarna nå toppen av sin resa, bör du kunna pressa en tunn bladmått mellan vipparmen och ventilen dricks.
Blåst topplockspackning

Blåst huvudet packningar är nästa upp i termer av sannolikhet, eftersom de är den primära tätningselement mellan huvudet och blockera gränssnitt. Topplockspackning misslyckanden sannolikt på äldre motorer, särskilt de som har järn och motorblock av aluminium eller har sett en eller flera överhettning händelser. Järn och aluminium expandera i olika takt, och under tiden de minut skjuvkrafter på din topplockspackning kan så småningom leda till att tätningen att bryta och packningen att blåsa. Oddsen är goda att du hittar någon form av vätska eller gas crossover som ett ytterligare symptom. Vanliga delningsfilter tecken inkluderar vit avgasrök, faktiskt ånga från vattnet i cylindern, blå avgasrök, olja i kammaren, vatten i olja, olja i vatten eller bränsle-doftande bubblor i kylaren.


Huvud eller blockera skada

Huvud eller blockera skada kan vara och förmodligen är den grundläggande orsaken bakom de flesta blåsta topplockspackningar, och det är något att kolla in om du diagnostisera en blåst packning. En sprucken huvudet eller blocket kan leda till att du förlorar cylindertryck, men dessa sprickor är oftast så liten att trycket långsamt kommer att blöda av i stället för direkt underlåta att bygga och läsa noll på din kompression mätare. Topplock - kan de aluminium eller järn - skjuts igenom med dussintals små hål och passager, och de som ändrar huvudet expansion egenskaper i förhållande till blocket. Efter överhettning, kommer den tunnare och mer känslig huvudet tenderar att förvränga och försöka dra ifrån tjockare och kraftigare blocket. Det gör aggregatet-passytan vågig, vilket oundvikligen resulterar i topplockspackning misslyckande.
Kolvringstätningen

Kolvringar kan fel i ett antal olika sätt, antingen genom spricka och bryta, eller genom att rotera i sina respektive ring landar så att ringen luckor anpassa och tryck att läcka ut. Detta sista kan vara fallet om kolvarna har förlorat sin skyddande beläggning, vilket blir allt tunnare, om värme expansion i själva kolven har vidgat klyftorna eller om ringarna tappar spänningen i en sliten hål. Det sista är mycket troligt för äldre motorer, vilket naturligtvis kommer att förlora ring spänning som hålen slitage och ringarna förlorar sin spänst. Addera Pistons
p Om dina ventiler stänger helt, är din topplockspackning fin och ringarna är tätning, då den enda kvarvarande problemen är stora och extremt dyra mekaniska fel. Du kan ha knäckt en kolv. Detta är en klar möjlighet om du har hypereutektiska eller hög kolvar silikon innehåll - och det är nästan en garanti om du har dem - du har förlorat cylindertryck och har använt lustgas vid något tillfälle. Långvarig detonation eller knackande kommer också splittras HT kolvar som glas, och kommer att smälta ett hål i gjutna och smidda kolvar. Vid denna punkt, bara att hoppas att den ena av dessa är din skyldige, eftersom de enda andra möjligheter är trasiga vevstakar eller en slint vevaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68399.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.